Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Pierwszy i zasadniczy, sklep nie ma prawa żądać zapłaty z góry za towar który dostarczy.
    żądać nie ma prawa ale może zrobić promocję dla tych którzy w tej formie będą płacić. A że jest to normalnie przyjęta forma płatności i sklepy dają do wyboru taką formę płatności to:

"7. Forma płatności.
    Forma płatności za towar pozostaje do wyboru:
    ......
    - przelewem na konto (towar zostaje wysłany/wydany od nas po wpłynięciu wpłaty na konto)
    ........"
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    żądać nie ma prawa ale może zrobić promocję dla tych którzy w tej formie będą płacić.
    ........"
    Bzdury, patrz zapis w ustawie który podałem.
    Zresztą w japanfoto nawet nie było innej opcji.

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Daje - dla mnie wszystkie sklepy internetowe nie są wiarygodne. Jedyne wiarygodne dla mnie zakupy to takie, gdzie sprzedawca przysyła mi towar z fakturą na której jest napisane "płatne przelewem - i określenie terminu"

Twój sklep nie daje takiej możliwości. Dlaczego?
    Ponieważ naszą wiarygodnośc jest nieporównywalnie łatwiej zweryfikowac niż Twoją. Co nie oznacza, że jeśli się poznamy to takiej możliwości nie będzie. Wie klientów ma u mnie termin.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 26-01-2009 o 13:32 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

foto-net dzieki za super odpowiedz "blablabla" ,uwierz czesc ludzi nie ma czasu ,zeby czytac o tym jaka marze naklada sie na sprzet foto.Poprostu chca kupic np szkielko za 1000 zl i nie jest to dla nich jakis zyciowy wydatek ,zeby siedziec po nocach i studiowac fora i opinie o sklepach. Jesli ciezko Ci to zrozumiec to trudno.(inna rzecza jest tak jak ktos napisal zdrowy rozsadek ,ktorego kupujacym w japanfoto z 70% obnizka zabraklo)

Kolego, urząd ma obowiązek powidomic zawiadamiającego o wyniku kontroli, pewnie tego nie wiesz.
    A skad ja mam wiedziec ,czy cie powiadomili czy nie ?? Nie wszystko musisz pisac na forum,prawda ?(bo twoje "oczywiscie nic sie nie stalo mozna roznie interpretowac") O tym ,ze zlorzyles skarge napisales dopiero po fakcie

Na koniec ,zeby byla jasnosc...NIE !! nie bylem nigdy klientem Japanfoto(akurat od nich bym nigdy nie kupil),nie obraziles mnie...ale inni mogli poczuc sie urazeni,a ja jestem takim zasranym spoleczniakiem ,ze poczulem obowiazek ich obrony...

Uzależniony

Domyślnie

Kompletnie nie rozumiem braku zaufania do sklepów internetowych. Oczywiście pożywką takich obaw są takie właśnie sklepy i głośne akcje ich upadłości ale jest przecież jedyna , najprostsza metoda pozwalająca na zabezpieczenie się w pełni. A nazywa się ona - Przesyłka pobraniowa ze sprawdzeniem zawartości przed uregulowaniem zapłaty. Jakże proste a jakże skuteczne...
    Gdyby każdy trzymał się ów zasady kurczowo, matacze z japanfoto i innych o których już nie pamiętamy nie mieliby z czym uciekać. Tymczasem skoro twierdzili, iż wysyłka jedynie po wpłacie na konto, brak możliwości odbioru osobistego i wiele innych dziwactw to taki sklep z góry winien być skazany na banicję handlową.
    Proste jak budowa cepa.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Przesyłka pobraniowa ze sprawdzeniem zawartości przed uregulowaniem zapłaty.
    Chyba najlepsza z form płatności za towar, jednakże stosunkowo rzadko oferowana przez sklepy internetowe.
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

A jakiż to problem o takową poprosić? Dla sprzedawcy to ŻADEN problem podobnie jak i koszt, gdyż to MY płacimy te dodatkowe kilka zł za przesyłkę pobraniową i opcję sprawdzenia zawartości.
    Jeśli sprzedawca twierdzi, iż takiej opcji zaoferować nie może - na dodatek wmawia, iż odbiór osobisty absolutnie wykluczony - ze śmiechem na ustach wysyłam go na drzewo
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-01-2009 o 14:14

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    A jakiż to problem o takową poprosić? Dla sprzedawcy to ŻADEN problem podobnie jak i koszt, gdyż to MY płacimy te dodatkowe kilka zł za przesyłkę pobraniową i opcję sprawdzenia zawartości.
    Jeśli sprzedawca twierdzi, iż takiej opcji zaoferować nie może - na dodatek wmawia, iż odbiór osobisty absolutnie wykluczony - ze śmiechem na ustach wysyłam go na drzewo
    Nie bierzesz jednego pod uwagę - osoba która szuka najtańszej z możliwych oferty w Internecie nie będzie skłonna zapłacić za taką przesyłkę ekstra.

Uprawnienia umieszczania postów