Chinaskiego_2005 nie znaleźli, albo nic na ten temat już nie mówiono.
Chinaskiego_2005 nie znaleźli, albo nic na ten temat już nie mówiono.
O obiektywach wiem prawie wszystko
uff, miałem juz u nich dokonać transakcji ale jakos cos mnie tknęło i kupiłem w lokalnym fotojokerze, oczywiscie tu i uwdzie dodam linki do forum aby to wypozycjonowac
Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
www.agrofoto.pl
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos....html?skad=rss
wpiszcie w google japanfoto, to ostrzeżenie wisi od ponad pół roku i co? i nic. Naiwnych nie brakuje. Myślę, że szybko doczekamy się kolejnego sklepu, przy takim popycieJa oczywiście o tym napiszę i mam nadzieję, że tym razem nikt nie zarzuci mi, że krytykuję konkurencję bo sam mam drogo a oni są tańsi więc są super.
Do wiadomości podam, że osobiści zgłaszałem sprawę do US już w pierwszych miesiącach działania japanfoto i oczywiście nic się nie stało. Już dawno wiedzieliśmy, że coś jest nei tak, znamy ceny zakupowe swiatowe na sigme na przykład i wiemy co jest a co nie jest możliwe.
Na koniec napisze coś nie miłego: kupiłeś i cieszysz się, że dostałeś towar od japanfoto? Gratuluję, wsparłeś złodzieja i umożliwiłeś mu oszukanie innych, mimo, że w sieci wystarczyło wpisać w google japanfoto by poczytać opinie więc nie wiem czy masz powody by się cieszyć. Tym bardziej, że sklep już nieistnieje więc w razie jakichkolwiek problemów z gwarancją, które jak widać są, czekają cie kolejne wydatki.
Właśnie w Faktach o nich mówili, zrobili sobie kumulację w okresie świątecznym wystawiająć ceny po 70% niższe.
W Panoramie tez było. Ale jak znam życie za rok po świętach zobaczymy powtórkę narzekań poszkodowanych na własne życzenie.
Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8
no wiocha jak nic.....
Ci co dali sie naciac maja nauczke ,mam nadzieje ,ze do konca zycia....
foto-net ,ze tak zapytam.... dlaczego dopiero teraz jak sprawa wyszla piszesz o tym donosie do US ?Pytam z czystej ciekawosci,jesli pisales o tym wczesniej to przepraszam...nie mam sily przebijac sie przez te 30 stron.
no zaraz, zaraz.. oszustów zupełnie nie bronię ale to akurat zastanawiające.. ciekawe czy np. na forumowych Tip-ów też idą donosy..? Miał któryś jakąś kontrolę albo co? hmm.. teraz się tak zastanowiłem i niedawno jak kupowałem coś od jednego z TIPów to zamiast dawniej używanego adresu i nr konta transakcja była realizowana przez inną osobę/konto.. oczywiście wszystko bez żadnych najmniejszych problemów ale... hmm.. może to wskutek takich działań "życzliwych".. generalnie donoszenie na konkurencję jakoś mi nie pasuje - chyba że to oszukany klient by doniósł.. ale tak to szczerze mówiąc mi się nie podoba bardzo..
teraz też wychodzi..
A co do wszystkich który połakomili się na ofertę japanfoto to szczerze mówię - że wg mnie to dobrze im tak - sami się prosili..
żeby parę groszy oszczędzić wyłącza się myślenie - zamiast sprawdzić na googlach opinie (o JF już pół roku temu były symptomy że to wałek) czy nawet pogadać o cenach ze sprawdzonymi sprzedawcami mającymi sklepy w rzeczywistości blisko miejsca zamieszkania to się łakomią.. ja kupuję albo u osób wielokrotnie sprawdzonych, handlujących od lat tym samym asortymentem gdzie są cały czas "świeże" opinie (jak tu na forum) a resztę kupuję w normalnym sklepie gdzie towar mogę "pomacać" przed zakupem, dostanę normalny paragon itp. - a jak się odpowiednio pogada i potarguje a sprzedawca normalny to się bez problemu da kupić po cenach zbliżonych do allegro - w sobotę kupiłem np. pierścionki do makro kenko za 530 zł gdzie najtaniej znalazłem za 500 zł ale gdzieś tam w polsce - a tu za parę zł więcej mogłem obejrzeć, przetestować itp. i w razie wątpliwości po prostu nie kupić.. żeby było ciekawiej wszystkie aparaty też kupiłem w tym sklepie bo ceny też były konkurencyjne.. i tyle na ten temat.. chytry dwa razy traci a za darmo nikt nic nie daje.. a jak ktoś myśli że może kupić sprzęt za 30% wartości to sam się prosi o kłopoty..
Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-01-2009 o 01:13
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Klienci Japanfoto.pl nie otrzymają zakupionych produktów
Autor: IDG.pl/TZ
25 stycznia 2009 12:00
Od kilku dni policja w Zabrzu otrzymuje zgłoszenia o oszustwach związanych z działalnością sklepu internetowego Japanfoto.pl. Niektórzy poszkodowani, stracili nawet kilka tysięcy złotych. Serwisy internetowe nieuczciwej firmy zostały już zablokowane.
Według policji z Zabrza, sklep internetowy Japanfoto.pl oferował aparaty fotograficzne w wyjątkowo niskich cenach. Na początku funkcjonował zgodnie z prawem, o czym mogą świadczyć pierwsze komentarze na jego temat. Wszystko zmieniło się w grudniu 2008 roku. Klienci zamawiali produkty, wpłacali pieniądze, ale nie otrzymywali zakupionych towarów.
Z informacji podawanych przez serwis MMSilesia.pl wynika, że właścicielka sklepu kilka dni temu ogłosiła upadłość, a to oznacza, że klienci nie mają już szans na otrzymanie zamówionych produktów. O swych problemach związanych z działalnością sklepu internauci wspominali między innymi na łamach serwisu Opineo.pl.
Policjanci z sekcji do walki z przestępczością gospodarczą zablokowali witrynę sklepu, a także szereg innych serwisów tej firmy o podobnych nazwach. Wszyscy poszkodowani są proszeni o kontakt z policją. Ten przykład ma także stanowić kolejne ostrzeżenie, skłaniające do wnikliwego sprawdzania zbyt atrakcyjnych ofert dostępnych w Internecie.
Źródło: http://www.idg.pl/news/334422/Klienc...produktow.html
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight