Strona 20 z 43 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    A kto Ci broni? Jeśli kupisz legalnie i masz paragon to jaki problem?
    Z tego co zrozumiałem założyciel wątku miał paragon i gwarancję i serwis odmówił naprawy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany

Domyślnie

Z tego co zrozumiałem założyciel wątku miał paragon i gwarancję i serwis odmówił naprawy.
    Z tego co ja zrozumiałem miał "jakiś" dokument zakupu. Ja widziałem już kilk aparagonów drukowanych na drukarce laserowej więc nic mnie nie zdziwi. Tyle wiemy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ale dlaczego K-Consult wymaga polskiej karty gwarancyjnej jak jest zakupiony w Polsce a jak w UE to już światowej - czyżby tamci nie dawali swoich kart??

Co do negocjacji chce mi Pan powiedzieć że może Pan zejść poniżej tych 5% hm.. Jaki Pan jest dobry i miły że dołoży mi Pan do obiektywu Ale cóż nie mogę Pana naciągać na takie straty.
    Ostatnio edytowane przez chodus ; 03-06-2008 o 09:54

Zablokowany

Domyślnie

Ale dlaczego K-Consult wymaga polskiej karty gwarancyjnej jak jest zakupiony w Polsce a jak w UE to już światowej
    Ponieważ jako gwarant może wymagać, nawet bez podania powodów i jest to zgodne z prawem. Powodów jest kilka, między innymi taki, że jeśli użytkownik nabył sprzęt na terenie Polski to prawem wymagane jest by dokument gwarancyjny był sporządzony w tym języku w jakim jest on w stanie go zrozumieć. Dlatego sprzedawcy importerzy łamią prawo bo dostarczają dokumenty gwarancyjne w języku obcym, którego klient znać nie musi, nie może więc siępod taką gwarancja podpisać świadomie czyli z niej korzystać. To tylko jeden formalny przykład. Bo potem jak sa jakieś pretensje to pada pytanie - czy zapoznał się Pan z warunkami gwarancji?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do negocjacji chce mi Pan powiedzieć że może Pan zejść poniżej tych 5% hm.. Jaki Pan jest dobry i miły że dołoży mi Pan do obiektywu Ale cóż nie mogę Pana naciągać na takie straty.
    Dziekuję za sarkazm, chcieć komuś pomóc to Cię kopnie.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 03-06-2008 o 09:56 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat:
    Dziekuję za sarkazm, chcieć komuś pomóc to Cię kopnie.
    Może było to złośliwe ale najpierw Pan piszę że 5% marży to luksus a kilka wątków niżej proponuje mi negocjację ceny więc od razu mi się to nasunęło na język - czy chce Pan dokładać do interesu?

Co do garancje WorldWide nie wystaczy włożyć karki z przetłumaczeniem w końcu K-Conslt jak widąc i tak tam jest zawarty? tylko od razu zabierać kartę i wkładać swoją?

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z tego co ja zrozumiałem miał "jakiś" dokument zakupu. Ja widziałem już kilk aparagonów drukowanych na drukarce laserowej więc nic mnie nie zdziwi. Tyle wiemy.
    A to jest jakieś ograniczenie na rodzaj drukarki użytej do paragonów?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany

Domyślnie

A to jest jakieś ograniczenie na rodzaj drukarki użytej do paragonów?
    Paragon fiskalny drukuje się na drukarce fiskalnej a nie na laserowej. proszę pytać księgowej. Inaczej nie jest to paragon fiskalny ale kartka papieru. Nie jest to dokument.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Paragon musi byc na kasie fiskalnej - tak mi się wydaje

cyganos
    Guest

Domyślnie

Ponieważ jako gwarant może wymagać, nawet bez podania powodów i jest to zgodne z prawem. Powodów jest kilka, między innymi taki, że jeśli użytkownik nabył sprzęt na terenie Polski to prawem wymagane jest by dokument gwarancyjny był sporządzony w tym języku w jakim jest on w stanie go zrozumieć. Dlatego sprzedawcy importerzy łamią prawo bo dostarczają dokumenty gwarancyjne w języku obcym, którego klient znać nie musi, nie może więc siępod taką gwarancja podpisać świadomie czyli z niej korzystać. To tylko jeden formalny przykład. Bo potem jak sa jakieś pretensje to pada pytanie - czy zapoznał się Pan z warunkami gwarancji?
    Gwarancja powinna zostać sformułowana w języku polskim w sposób jasny, zrozumiały i nie wprowadzający w błąd. Jeżeli jednak gwarant uchybi powyższemu wymogowi, gwarancja jest nadal ważna i pozostaje to bez wpływu na uprawnienia kupującego.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Paragon fiskalny drukuje się na drukarce fiskalnej a nie na laserowej. proszę pytać księgowej. Inaczej nie jest to paragon fiskalny ale kartka papieru. Nie jest to dokument.
    Pogooglałem, rzeczywiście. Ale jest też coś, co się nazywa paragonem niefiskalnym. I co, to już nie jest dowód sprzedaży? Przecież nie każdy sprzedawca ma obowiązek używania kas fiskalnych.

Jak rozumiem, paragon fiskalny oprócz dowodu sprzedaży jest też związany z rozliczeniami sprzedającego z US. A sprawdzanie prawidłowości tych operacji nie leży już w gestii serwisu.

Strona 20 z 43 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów