Strona 11 z 43 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 421

Wątek: JAPANFOTO przestrzegam! Oszust!

Dopiero zaczyna Awatar AndreasK
    Miasto
    Poland

Domyślnie

czytam tak ten post i pozwole sobie wtracic swoje 3 gr.
    po 1 nie bede ocenial wiarygodnosci firmy japanfoto, bo jaka ona jest kazdy widzi, jezeli nagle znajduje sie tylu niezadowolonych klientow to nie ma co zwalac na natlok zamowien - teraz nie ma tony zamowien bo raczej na rynku jest zastoj i nie ma lawiny zamowien - bo to nie lata 90-te,
    nie ma co mowic o tym czy firma jest zarejestrowana czy nie, czy odprowadza podatki i oplaty skarbowe, od tego jest policja skarbowa i tam szanowny kolega powinien zglosic swoje rozterki,
    co do cen - kazdy sprzedaje za tyle za ile mu sie oplaca, moze ktos kupic kontener obiektywow, zaplacic gotowka, sprowadzic placac clo i VAT i bedzie mial najnizsze ceny, bo np. zablokuje sobie 1 mln EU w sprzet,
    nie ma koncesji na import sprzetu foto i moze to robic kazda firma, jezeli chodzi zas o gwarancje to juz inna sprawa, jako firma legalna sciagajaca sprzet z niemieckiej dystrybucji powinni miec dokumenty gwarancji Euro i najlepiej jakby zweryfikowali te gwarancje w Polskim serwisie, albo powinni wskazac firme ktora zajmie sie obsluga serwisowa ich produktow.Co do samego dzialania i wiarygodnosci to jest kwestia podejscia do swojej profesji, na tym etapie ja zaufania do Japan Foto - choc i tak nie korzystalbym z ich uslug, nie mam,
    sytuacja jest calkiem zamieszana i zadne tlumaczenia Pani Prezes nie robia na mnie wrazenia, dodam tylko ze firma w KRSie jest zarejestrowana jako spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia, a Pani Prezes moze byc na wystawke, bo wiadome jest ze Sp. z o.o. po to sie rejestruje zeby zrobic walek na pare zlotych a potem mowic ze nie ma odpowiedzialnosci, w najgorszym przypadku Pani Prezes (Slup) dostanie wyrok w zawieszeniu za umyslne doprowadzenie spolki do bankructwa, bo pewnie nagle zrobia im sie takie koszty ze firma nie bedzie jako wyludzajaca, ale biedna ktora to padla, niestety w naszym prawie wiele wiecej sie nie da zrobic, a jak Pani prezes zniknie to juz i po zawodach,
    Mam jednak nadzieje ze ta szanowna firma zreflektuje sie i udowodni ze stara sie byc firma powazna i swoj kiepski start zrekompensuje i rozliczy sie ze swoimi klientami, kolegom ktorzy nie otrzymali sprzetu doradzam jak najszybsze zgloszenie sie do prokuratury, ew. na policje z dokumentami zakupu w celu doniesienia o przestepstwie tj. wyludzenia korzysci majatkowych. Firmie doradzam wziecie sobie do serca sytuacji, bo ktos kto straci pieniadze bedzie i tak dochodzil swoich praw, a jak zbierze sie wieksza grupa, a za pomoca tego forum na pewno juz sie jakas zebrala, to mysle ze nie warto sie ukrywac - tylko wyjasnic sprawe.
    ### AndreasK ###
    Canon G12

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pieniądze zostały mi zwrócone i rzeczywiście dostałem statyw w formie zadośćuczynienia, więc czuję się w obowiązku o tym napisać

pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

a świstak siedzi....
    d.es
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Coś już napisał

Domyślnie

witam ponownie,
    29 kwietnia zamówiłem w podanym sklepie obiektyw dla koleżanki tamrona 70-300 Di ld w wersji do C (numer zamówienia 74). w związku z tym że już miałem do czynienia z tym sklepem jak również z faktem że powstał tutaj ten wątek poprosiłem o wysyłkę za pobraniem firmą kurierską. nie zamawiałbym tam nic po przeczytaniu tego wątku ale koleżanka się uparła bo chciała kupić tanio.
    poniżej zamieszczam korespondencje ze sklepem, dodam że do dnia dzisiejszego obiektywu nie ma pomimo zapewnień sklepu:
    > witam,
    > bardzo prosze o podanie numeru listu oraz informacji ktora firma
    > kurierska obiektyw zostal wyslany.
    > pozdrawiam
    >
    >
    >
    > Dnia 15-05-2008 o godz. 22:07 Sklep JapanFoto napisał(a):
    >> najpozniej we wtorek
    >> ----- Original Message -----
    >> From: "xxxxxxxxxx" <xxxxxxxxxxx@wp.pl>
    >> To: "Sklep JapanFoto" <sklep@japanfoto.pl>
    >> Sent: Thursday, May 15, 2008 10:04 PM
    >> Subject: Re: Aktualizacja zamówienia
    >>
    >>
    >> > witam,
    >> > tylko to nie jest odpowiedz na moje pytanie. kiedy bedzie wyslany moj
    >> > obiektyw?
    >> > pzdr
    >> >
    >> >
    >> >
    >> >
    >> > Dnia 15-05-2008 o godz. 20:35 Sklep JapanFoto napisał(a):
    >> >> witam
    >> >> mamy opoznienia bo tamron nie wysyla towaru
    >> >> prosze nie czytac opin ktore nie sa prawdziwe
    >> >> mamy opznienia bo klienci zasypali nas zamowieniami
    >> >> dziennie wysylamy po 100 paczek i nie umiemy nadazyc
    >> >> ----- Original Message -----
    >> >> From: "xxxxxxxxxxxx" <xxxxxxxxxxx@wp.pl>
    >> >> To: "JapanFoto sp. z o.o." <sklep@japanfoto.pl>
    >> >> Sent: Thursday, May 15, 2008 2:49 PM
    >> >> Subject: Odp: Aktualizacja zamówienia
    >> >>
    >> >>
    >> >> > Dnia 1-05-2008 o godz. 21:31 JapanFoto sp. z o.o. napisał(a):
    >> >> >> JapanFoto
    >> >> >> ------------------------------------------------------
    >> >> >> Nr zamówienia: 74
    >> >> >> Szczegółowa faktura:
    >> >> >> http://www.japanfoto.pl/account_hist...hp?order_id=74
    >> >> >> Data zamówienia: 29 kwiecień 2008
    >> >> >>
    >> >> >> Komentarze do twojego zamówienia:
    >> >> >>
    >> >> >>
    >> >> >>
    >> >> >>
    >> >> >>
    >> >> >> Został zmieniony stan Twojego zamówienia.
    >> >> >>
    >> >> >> Nowy stan: DO WYSLANIA
    >> >> >>
    >> >> >> Jeżeli masz jakiekolwiek pytania odpowiedz na ten email.
    >> >> > witam!!
    >> >> > w dalszym ciągu czekam na realizacje mojego zamówienia. wygląda na
    >> >> > to
    >> >> > że
    >> >> > informacje które znalazłem na stronie Canon Board o Państwa sklepie
    >> >> > są w pewnym stopniu prawdziwe.
    >> >> > co się dzieje z moim zamówieniem?
    >> >> > pozdrawiam
    >> >> >
    blisko miesiąc jak zamówiłem obiektyw i go nie mam. każdy może sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy warto jest zamawiać w/w sklepie cokolwiek.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    ... nie zamawiałbym tam nic po przeczytaniu tego wątku ale koleżanka się uparła bo chciała kupić tanio.
    Moim zdaniem stwierdzenie kompletnie pozbawione sensu. Jeżeli koleżanka "się uparła i chciała tanio kupić" mogłeś jej zaproponować sprawdzenie oferty innych sklepów oferujących w/w obiektyw w przystępnej cenie a nie zakupy w sklepie w którym prawdopodobieństwo wystąpienia problemów z realizacją zamówienie (opierając się na wątkach tego postu) może być wysokie. Czasami warto trochę dołożyć i kupić sprzęt u sprawdzonego sprzedawcy lub w sprawdzonym sklepie, a takich nie brak.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 24-05-2008 o 11:37
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

wszędzie ten obiektyw kosztuje ok 570zł. oferta sklepu japanfoto była najtańszą-jedyną na rynku poniżej 500zł. oczywiście że proponowałem inne oferty no ale cóż...

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    wszędzie ten obiektyw kosztuje ok 570zł. oferta sklepu japanfoto była najtańszą-jedyną na rynku poniżej 500zł. oczywiście że proponowałem inne oferty no ale cóż...
    Kilka minut szukania i pierwsza z brzegu oferta :

http://www.pixmania.com/pl/pl/533001...&CodePromo=oui

Obiektyw droższy o 36 zł. od tego oferowanego w JapanFoto a sklep napewno bardziej godny zaufania. Wydaje mi się iż różnica w cenie rzędu 36 zł. w tym przypadku jest marginalnie mała.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Kilka minut szukania i pierwsza z brzegu oferta :

http://www.pixmania.com/pl/pl/533001...&CodePromo=oui

Obiektyw droższy o 36 zł. od tego oferowanego w JapanFoto a sklep napewno bardziej godny zaufania. Wydaje mi się iż różnica w cenie rzędu 36 zł. w tym przypadku jest marginalnie mała.
    Poczytaj opinie o tym sklepie to się zdziwisz ... wychodzi na to że jest jeszcze gorszy od JapanFoto. To jest sklep z siedzibą we Francji - w razie problemów (procesy sądowe, policja itp.) możesz zapomnieć że dostaniesz jakiś zwrot kasy.

Mały wyciąg z regulaminu sklepu:
    "12. Odpowiedzialność i spory

Pixmania nie ponosi odpowiedzialności za niewypełnienie zobowiązań umowy z jednej strony w przypadku siły wyższej, określonej przez sąd francuski, a z drugiej strony z winy klienta lub z nieprzewidywalnej przyczyny."

Wiesz jakie mogą być nieprzewidywalne przyczyny... znając niektóre sklepy to - każde ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Poczytaj opinie o tym sklepie to się zdziwisz ... wychodzi na to że jest jeszcze gorszy od JapanFoto.
    Niestety opinie o sklepach internetowych zamieszczone w sieci raczej nie są pod żadnym względem miarodajne. Może je napisać każdy (w tym konkurencja) a dodatkowo trudno je kontrolować czy też zweryfikować.

W takim przypadku pozostaje prawdopodobnie tylko sklep Cyfrowe.pl. Cena o 50 zł. wyższa niż w sklepie JapanFoto a rzetelność i pewność sklepu potwierdzona.

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/tamron...-ld-macro.html
    Ostatnio edytowane przez axk ; 24-05-2008 o 13:02
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

opinie o sklepach internetowych zamieszczone w sieci raczej nie są pod żadnym względem miarodajne.
    W takim przypadku pozostaje prawdopodobnie tylko sklep Cyfrowe.pl

w przypadku tamrona kupowanego w polsce pozostaje policzyc do 10 odetchnac i kupic sigme albo canona

Strona 11 z 43 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów