Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: tanie lampy 430ex na allegro

Mieszany widok

Domyślnie tanie lampy 430ex na allegro

Witam,

ogólnie nie udzielam sie na forum - głównie zaglądam tutaj jeśli mam jakiś problem i często gęsto znajduję odpowiedź w Waszych wątkach.

Od jakiegoś czasu planuję kupic lampę do mojego 400D. Bardzo zachęcające cenowo są te lampy:
    http://www.allegro.pl/item358509240_...r_gratis_.html
    oraz
    http://www.allegro.pl/item360825603_...s_dyfuzor.html

Zauważyłem jedną zależnośc ci dwaj sprzedający pochodzą z Białegostoku.

Wygląda, że sprzęt sprowadzany jest z Chin, USA lub innych orientalnych krajów - gwarancja międzynarodowa.
    Co myślicie o tych aukcjach i czy warto oszczędzac te 100 kilka złotych.
    Znalazłem aukcje na której rzeczywiście sprzedano 46 sztuk:
    http://www.allegro.pl/item351206288_351206288.html
    i od tego sprzedawcy byłbym skłonny kupic

Pozdrawiam,
    Kamil

Dopiero zaczyna Awatar Hatik
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mieszkam w Białymstoku i wiem, że te firmy istnieją już kilka lat... Hitech ma kilka sklepów w mieście, Infosoft też działa od kilku lat pod podanym adresem. W Hitechu kupowałem 2 drukarki Canona, mieli wówczas najlepsze ceny i gwarancję europejską (i odbiór osobisty .
    Jeśli chcesz mieć jasność odnośnie gwarancji (w Hit. napisali, że honorowana w Polsce), to zadzwoń, pracują w soboty.
    Jak szukałem lampy, to też zwróciłem uwagę na ich ceny. Nie mieli jednak 580 EX II i kupiłem w promocji w Fotojokerze...
    350D | 17-40 L | 18-55 | 50 1.8 II | Tamron 55-200 | Helios M42 | BG-E3 | 580 EX II | A80 | hama Defender 200

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

jak sprzedawca sprawdzony, to bierz. Przy obecnym kursie $ cena w Polsce leci w dół. Jak kupowałem swoją 430 w markowym i specjalistycznym sklepie to była tylko trochę droższa, a i tak Made in China. Patrzyłem zresztą w innych sklepach i raczej wszytkie 430 to wyrób chiński. Nie wiem jak jest z wyższymi modelami.Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Dopiero zaczyna Awatar Hatik
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Być może tylko 580 produkują w Japonii. Przynajmniej moja jest 'Made In Japan'.
    350D | 17-40 L | 18-55 | 50 1.8 II | Tamron 55-200 | Helios M42 | BG-E3 | 580 EX II | A80 | hama Defender 200

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hatik Zobacz posta
    Być może tylko 580 produkują w Japonii. Przynajmniej moja jest 'Made In Japan'.
    I masz pewność, że żaden z komponentów nie jest "Made in China"?!

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jako rzecze Hatik, 580 EX jest japońska...ale tyle przyzwoitych rzeczy produkowanych jest już w Chinach, że nie wiem czy to robi różnicę. Mam nadzieję, że raczej niezawodność w długim użytkowaniu.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Dzięki. Rozwialiście moje wątpliwości.
    W poniedziałek zamawiam

Pozdrawiam.

blacha
    Guest

Domyślnie

Kupiłem taką właśnie w hi-tech. rzeczywiście jest made in china, ale błyska, jutro będą testy mam nadzieje że nie zepsuje się do tego czasu... trzeba dodać że na lampę czekałem 2 dni została bardzo dobrze zapakowana...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Kiedys w hi-tech kupowałem troche sprzętu komputerowego, zawsze byłem zadowolony, cene na te lampki maja faktycznie bardzo dobrą

Pzdr.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

No wniosek z tego że ci co np w centrum Polski handlują - sporo sobie liczą za drogę...
    Przy okazji: nie dziwi mnie że tzw.wschodni kanał jest tańszy - od dawna ta inna wartość pieniądza za wschodnią granicą jest atrakcyjna.
    No - "ruski" zrobi za tę samą kasę to czego Polak nie ruszy bo mu się ...nie opłaca.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów