O ja cie...
Wygląda jak RAK z wielgachnym celownikiem optycznym![]()
O ja cie...
Wygląda jak RAK z wielgachnym celownikiem optycznym![]()
LOL widzialem juz go kiedys na Allegro, nie powiem - niezle sie ubawilem![]()
Chyba sobie kupie jakiegos starego kalasza i zaloze na niego L'kę 1200To będzie dopiero coś
![]()
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
to lepiej od razu sobie zakup bazooke to będzie dopiero coś1200 się chowa albo z lufy od armaty zrób
.
Coś tam jest do pstrykania
w sumie racja - fajny patent. ma to też tą zaletę, że i tak chcąc przestrzelić siatkę trzeba "zwiększyć" oczko siatki zbliżając się maksymalnie do niego. siatka wychodzi "out of focus" jako rozjaśnienie na fotce, tak jak pisałem, można to minąć nieco RAWem.Zamieszczone przez muflon
[QUOTE=muflon]Niestety głównej przeszkody ominąć się nie da - jeśli nawet mimo wyostrzonej papugi (czy czego tam jeszcze) krata będzie przechodziła chamsko przez środek klatki, to... cudów nie ma :-/
nooo. szczególnie przy siatce o oczku 2cm...
gra i buczy bebop
to nie jest kwestia rozmycia (bo to efekt wtórny) tylko minięcia focusem. jeżeli będziesz miał obiekt blisko siatki to co byś nie robił siatka będzie widoczna, nawet przy f=2.8, w najlepszym wypadku rozmyta biała (lub jaśniejsza niż tło) smuga w miejscu siatki. tak jak tu ktoś napisał - im obiekt dalej od siatki a my bliżej tym lepiej.Zamieszczone przez Vitez
gra i buczy bebop
No to...Zamieszczone przez bebop
1) rozejrzec sie czy nikt sie nie gapi (szczegolnie straznicy/pracownicy ZOO)
2) zblizyc sie lufa maksymalnie do siatki
3) wziac lekki zamach i SRU w siatke/kraty (szczerze polacam Lki - jakosc wykonania = brak obaw ze sie rozleca)
4) obiekt powinien odskoczyc od siatki/kraty (nie liczac leniwcow)
No to mieliscie piekne spotkanko, co widac na focie 011.![]()
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX
rozumiem, że poćwiczysz na najbliższej kociej wystawie - szczególnie #3 i pokażesz te umiejętności w ZOOO :-D (okaże się że mają jednak na miejscu fotografa z cyklu "tego pana już*nie obsługujemy").Zamieszczone przez Vitez
gra i buczy bebop
Te porady dotyczyly ZOO. Jak to robie na kociej wystawie opisalem pare postow wczesniejZamieszczone przez bebop
.