Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 128

Wątek: [Warszawa] ZOO - plenerek - ktos chetny?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Jasne, że wchodziłem "solo"
    W łapie miałem monopoda i pękatą torbę (Lowepro Nova 5) i wystarczyło.
    Ja juz pare razy wlazilem z wypchana po brzegi 650AW ("troszke" wieksza od Novy 5) ale bez monopoda - ani razu sie nie przyczepili...

A gdyby sie przyczeipili to odpowiedzialbym zgodnie z prawda ze robie dla siebie a nie komercyjne, jesli byliby uparci to podalbym swoje dane i "gdyby Panstwo kiedys zauwazyli moje fotki w komercyjnych publikacjach to prosze smialo mnie do sadu pozywac" 8) .
    Ja lubie sie awanturowac gdy ktos nie ma racji... gdyby nadal byli nieustepliwi to od razu o kogos z kierownictwa bym prosil i awanturowal sie dalej 8)

Kusi mnie pojsc ze statywem do Wilanowa podroczyc sie z ochroniarzami bo tam tez podobno "komercyjnych nie wolno" a komercyjne po statywie ochroniarze rozpoznaja... jutro w Powsinie bede probowal i jestem ciekaw

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To lepiej zamiast statywu weź wiatrówkę. Lepsza draka będzie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mam... poza tym to ogrod botaniczny - do roslin mam strzelac ?

A co ciekawe na koncert mnie z monopodem wpuscili bez problemu (na ten na ktory nie mialem wejsciowki foto) mimo ze monopod byl wyraznie widoczny, umieszczony pod torba ... a ludzi ze scyzorykami rozbrajali .

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawostka, o ktorej zapomnialem.

Dzisiaj bylem przez chwile w ZOO (musialem sie po pieciu zdjeciach zrywac w sprawach sluzbowych) i widzialem jakiegos canoniera w glownej alei (tak jakos na wysokosci fok).
    To, ze mial cos bialego ;-) przykreconego do puszki mnie nie zaskoczylo (zwlaszcza po wczorajszym ), natomiast zbil mnie z pantalyku ksztalt tego czegos...

Krotkie (na oko mniej wiecej dlugosci zlozonego 100-400), za to olbrzymiej srednicy... czyzby 200/1.8? Koles byl za daleko zeby podejsc, a ja sie juz spieszylem do zamowionej taryfy... ale jestem w 75% przekonany, ze to byla stara 200tka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kavoo: może 400 DO IS? On jakoś tak własnie wygląda

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byc moze, bylo troche za daleko zeby rozroznic kolor paska.
    Tak patrze na zdjecia jednego i drugiego szkla i ciezko powiedziec... koles mial zalozona oslone przeciwsloneczna i wygladalo to jak w 200/1.8. 400/4 DO jest bardzo podobna gabarytami i kszaltem, ale cholera nigdzie nie widze zdjecia z oslona...

Eee... niewazne, nie ma sensu sie onanizowac ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Jasne, że wchodziłem "solo"
    W łapie miałem monopoda i pękatą torbę (Lowepro Nova 5) i wystarczyło. Ja to już mam takie "szczęście", że zawsze to do mnie się doczepiają...
    Na Okęciu było to samo
    to Ci powiem, że dokładnie z identyczną torbą i monopodem w ręce wlazłem dzisiaj parę minut po 10-tej :-)

może kwestia asysty (żona)? ;-) monopoda możesz zawsze wsunąć w te uchwyty od wewnętrznej strony lub pod klapę (sprawdzone).

ma ktoś dobry patent na focenie przez kratki? udało mi się (prawie) minąć focusem na tyle że (prawie) nie widać krat, jest tylko delikatne rozjaśnienie obrazu w miejscu gdzie kratka przebiegała, co w dużym stopniu można skorygować w RAWie. czy w ogóle focicie przez kraty? bo może ja jeden się wyrwałem jak przygłup ;-)

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 28-05-2005 o 01:18
    gra i buczy bebop

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    ma ktoś dobry patent na focenie przez kratki?
    Ja to zazwyczaj prosze o wyjecie z klatki albo chociaz otwarcie drzwiczek, wsadzam aparat, foce i wychodzi bez krat.
    Ale.. to na wystawach kocich .

W ZOO - kat widzenia taki by juz byl 'poza kratami' + max rozmycie (np 70-200 z TC na f4).

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chciałem pogratulować fajnych zdjęć i super spotkania może w Poznaniu kiedyś w niedalekiej przyszłości też udało by się zorganizować jakiś podobny wypadzik - pozdr
    5d + L plecak

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    może w Poznaniu kiedyś w niedalekiej przyszłości też udało by się zorganizować jakiś podobny wypadzik
    no i dwa zoo do oblecenia

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów