Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: [Krzychu] Ptaki...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Podobają mi się, ostatnia oczywiście najlepsza - bardzo ładnie uchwyciłeś ten wygibas
    Mam jednak wrażenie, że chodzisz na zdjęcia trochę za późno, słońce jest wysoko i konrast zbyt duży, stąd lekkie przepalenia na ptaku i smoliste cienie na falochronie. Popróbowałabym fotografowania w pierwszych i ostatnich promieniach słońca, gdy powietrze jest jeszcze niebieskawe, a wychylające lub chowające za horyzontem słońce złoci tylko krawędzie...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Mam jednak wrażenie, że chodzisz na zdjęcia trochę za późno, słońce jest wysoko i konrast zbyt duży, stąd lekkie przepalenia na ptaku i smoliste cienie na falochronie. Popróbowałabym fotografowania w pierwszych i ostatnich promieniach słońca, gdy powietrze jest jeszcze niebieskawe, a wychylające lub chowające za horyzontem słońce złoci tylko krawędzie...
    15 min po wschodzie, godzina mniej więcej 4:35 Zobacz że cienie wynikają z kierunku oświetlenie które jest prawie równoległe do powierzchni wody a powierzchnia jest po prostu nieoświetlona. Niemniej jednak dzięki za opinię...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    15 min po wschodzie, godzina mniej więcej 4:35 Zobacz że cienie wynikają z kierunku oświetlenie które jest prawie równoległe do powierzchni wody a powierzchnia jest po prostu nieoświetlona. Niemniej jednak dzięki za opinię...
    Krzychu! Chodzi mi dokładnie o te pierwsze promienie, o moment, gdy tylko część tarczy widoczna jest nad horyzontem. To magiczna chwila i magiczne światło. Jak cała tarcza sie już wyłoni - ta chwila mija...
    Nie jest źle na Twoich zdjęciach, podobają mi się, podpowiedziałam Ci tylko możliwość... poczarowania...

Uprawnienia umieszczania postów