Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Grip - nie dziala spust

kopek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Tym bardziej iż różnaca pomiędzy nowym zamiennikiem a używanym (w bardzo dobrym stanie) oryginałem nie jest znowu aż taka duża.

Tak w ramach OT. PQi to dobra, renomowana firma produkująca pamięci masowe. Widocznie chodziło o pojedyńczy wadliwy egzemplarz ponieważ produkty tej firmy cieszą się dużym uznaniem i niezawodnością.
    Mam 2 karty 2gb pqi. Jedna kupilem pol roku temu, a ta druga niecaly miesiac temu, i zauwazylem ze ta 2ga jest troche wadliwa, ostatnio zrobilem ok 150 zdjec, z czego 2 sie zle zapisaly, a wczesniej ok 200zdjec, z czego 3 sie zle zapisaly. Ta pierwsza jednak nie sprawia mi zadnych problemow. Ale podobno pqi ma dozywotnia gwarancje...

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

[QUOTE=kopek;469271]Mam 2 karty 2gb pqi. Jedna kupilem pol roku temu, a ta druga niecaly miesiac temu, i zauwazylem ze ta 2ga jest troche wadliwa, ostatnio zrobilem ok 150 zdjec, z czego 2 sie zle zapisaly, a wczesniej ok 200zdjec, z czego 3 sie zle zapisaly. Ta pierwsza jednak nie sprawia mi zadnych problemow. Ale podobno pqi ma dozywotnia gwarancje...[/QU

Na mojej bylo podobnie, wez sciagnij sobie program HD Tune ma opcje error scan
    mozesz skanowac dyski ale i karty tez, ja przetestowalem swoja i okazalo sie ze gdzies po 3/4 pojemnosci ma sporo uszkodzonych sektorow, kolega axk pisze ze pqi to dobra i renomowana firma, pewnie tak jest ale moja pierwsza karta pqi byla uszkodzona co mnie skutecznie zniechecilo do tej firmy, wczesniej mialem sporo roznych sandiskow orz kingstonow i nigdy zadbych podobnych problemow wiec....
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

kopek
    Guest

Domyślnie

Wlasnie przeskanowalem moja karte i nic nie wykrylo...

A wiecie cos moze o tej dozywotniej gwarancji pqi?

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kopek Zobacz posta
    [...] sprzedam go (poki nie rowalilem go do konca, moze ktos sobie naprawi [...]
    Rewelacyjne podejście... Proponuje jeszcze wystawić na tym forum w dziale "SPRZEDAM".
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów