Canon wyraznie pisze w instrukcji, ze bateria w nowym sprzecie jest czesciowo naladowana tak zeby klient mogl sie przekonac o sprawnosci aparatu przed zakupem. Czyli ostateczna kontrole jakosci przerzucili na odbiorce ;-)
Canon wyraznie pisze w instrukcji, ze bateria w nowym sprzecie jest czesciowo naladowana tak zeby klient mogl sie przekonac o sprawnosci aparatu przed zakupem. Czyli ostateczna kontrole jakosci przerzucili na odbiorce ;-)
Ja uważam, że pewności nigdy mieć nie można. Zestaw kit może być również "zestawiony" przez sprzedawcę a nie przez fabrykę C. Skąd możesz wiedzieć, czy kit nie został podmieniony w sklepie z innym "walniętym" kitem? A jeżeli chodzi o fabrykę to kity są produkowane na innej linii montażowej niż body i przechodzą niezależną kontrolę jakości. Jak kontrola jest OK. to sprzęty lądują w pakowni. Kontrola też przepuszcza wadliwe sztuki...Zamieszczone przez kami74
Przeraża mnie to. Jak kiedyś uzbieram kasę na lustro to nigdy nie bedę miał pewności czy przy przesiadce na inny obiektyw nie bede miał takich jazd jak tu co poniektórzy. Troche russian roulette. No ale cóż takie zycie.
Witajcie,
zrobiłem test swojego zestawu (Canon 350 diesel i podpięty Tamron 28-75 f/2.8) i takie oto są jego efekty:
http://img270.echo.cx/my.php?image=tamron2875f287xg.jpg
Jakie są Wasze oceny? Chyba nie wystepuje BF ani FF?
Pzdr
hajfe
Ostatnio edytowane przez hajfe ; 24-05-2005 o 11:26
jesli celowales w 10 to wszystko jest OKZamieszczone przez hajfe
![]()
Zdecydowanie w 10! Zawsze staram sie celować w 10 ;-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
to zalezy na co ostrzyles![]()
jesli na 10 to jest OK
jeśli na 15 to masz FF
jeśli na 5 to masz BF
edit widze ze mnie uprzedzono :-)
Podmiana obiektywów przez sprzedawcę raczej nie jest możliwa - na pudełku sa naklejone numery seryjne aparatu i obiektywu znajdującego się w środku.Zamieszczone przez p13ka
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...