Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Komunia + EOS 300 + Sigma 28-105/2.8-4

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Question Komunia + EOS 300 + Sigma 28-105/2.8-4

Witam!

W tą niedzielę syn brata ma 1st komunię i brat prosił o kilka fotek zarówno w ko0ściele jak i na zewnątrz no i w domu na przyjęciu.

Canon EOS 300 + Sigma 28-105/2.8-4

O parametrach focenia w kościele już czytałem, na zewnątrz się pokombinuje, ale moje pytanie jest takie: jaki film będzie ok, tak żeby zdjęcia i w budynkach i na zewnątrz były ok...?

Z góry dziękuję za info.
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

w kościele raczej zapomnij. Na pewno nie tylko Ty wpadłeś na taki pomysł! Pomyśl co by się tam działo, gdyby od każdego dziecka fociły ze 3 osoby (tatuś, wujek, kolega).
    poczytaj:
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...624f4abc?hl=pl#

Jeden z dobrych pomysłów to pofocić dziecko podczas prób (a tych jest pewnie sporo w kosciele), a na pozostałą część "imprezy" wrzuć do aparatu jakąś 400-tke, tylko nie jakiś "Rosmann" :-) a na przykład Fuji X-tra.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

@gwozdzt - dzięki za wskazówki, w kościele na pewno nie będę się przepychał - jeżeli się cos uda pstryknąć, to w porządku, jeżeli nie, to też nic się nie stanie. Głównie chciałbym zrobić kilka ładnych portretów przed kościołem, bo zawsze na ścianach przy wejściu powieszone są duże obrazy i tam też węszę jakiś portrecik Później to już hulaj dusza. Również myślałem na jakąś 400tką - głownie foce na Kodaku, ale jeśli mówisz, że warto Fuji, to spróbuję
    Dzięki!
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Również myślałem na jakąś 400tką - głownie foce na Kodaku, ale jeśli mówisz, że warto Fuji, to spróbuję
    Jeśli znasz zachowanie Kodaka to raczej nie eksperymentuj, bo akurat ważna uroczystość nie jest na to dobrą chwilą.
    Wspomniałem o Fuji "na przykład", bo sam używałem ale główne przesłanie to było ISO 400 i nie badziew :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

tobiasz01
    Guest

Domyślnie

Na pstrykanie zdjęć przez wujka, ciocie i znajomego w Kościele jest Biały Tydzień i wtedy można wyszaleć sie do woli

Na Komunii dajmy sobie spokój z pstrykaniem w Kościele ale za to przed wejściem, czy po wyjściu można robić fotek do woli.
    Jak ksiądz pozwoliłby jednemu z rodziców robić fotki swojemu dziecku to reszta by się oburzył, czemu oni nie mogą I wtedy byśmy mieli niezłą dyskoteke z flashy w Kościele.
    Bardzo ciesze się, że księża często mówią kategoryczne NIE dla osób, które chcą pstrykać swojemu dziecku. Dajmy szanse wynajętemu fotografowi , a my jak już wcześniej napisałem naładujmy akumulatorki na biały tydzień i wtedy możemy pokazać na co nas stać

Przydałaby się lampa w Kościele:/

Uprawnienia umieszczania postów