Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Czym fotografuja zawodowcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    SMS-em
    A może MMSem :-D

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosz108 Zobacz posta
    A może MMSem :-D
    Nie smiej sie, w internetowych / portalowych wydawnictwach kazdy moze zostac autorem artykulu / fotografem wlasnie robiac fotke swoim telefonem komorkowym, wysylajac ja via MMS do portalu i dopisujac za 5 min w kafejce internetowej artykul.

Liczy sie (TAM) czas a nie jakosc!

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

wlasnie zakonczylem prace nad reklamowka TV z pewnym kominkiem w roli glownej (emisja w UK). Przyjechal fotograf z firmy z ktorej wynajolem filmowcow wraz z 20d +85mm mkI 1.2 oraz 350d + 50mm 1.4.
    Powymienialismy nieco zdania na temat obecnych trendow u canona i konkurencji... w ich agencji wiekszosc biega z 20stkami.

BTW w ubiegly weekend latalem po centrum Manchesteru z 1ds + 100-400 w celu poprosu pstrykania ludzi. Po 1-2 h dolaczyl do mnie lowca sensacji (pro szukajacy tematu - ktos mial sie pojawic) Na szyi mial 1d mkII N + baaaaaaaardzo uzywana 70-200 + 550ex z batery pakiem + 20d z zapietym 24-105 L + 550ex + w plecaku zuzyta 10d i analog (nie wiem jaki). Myslal ze ja tez na kogos czekam.

Swoja droga to miasto jest ciekawe wlasnie z tego wzgledu ze co dnia widuje dlugie biale lufy + pelne egzotycznych twarzy ulice

Minusem jest pogoda ktora porpostu jest do du**py
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    sailor: tumidajski pisał, że wysyłał zdjęcia w czasie przerw we mszy. Naprawde są momenty, kiedy nie ma czasu na resize`y.
    skoro tak to trzeba jakas przystawke wykombinowac do puszki, ktora bezposrednio z aparatu przez wifi / umts / gprs wysyla fotki do redakcji... cos jak przekaz live tv... nie widze problemow technicznych.... dodac tylko jeden przycisk "wyslij" i tyle
    S45 user

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja ostatnio na pewnej imprezie widziałem panią fotograf pracująca dla tvp1. Miała 350D + kit ??:
    To jest dopiero sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti Zobacz posta
    W ciągu tygodnia zrobił ok. 5 tys. zdjęć.

Czy ktoś z was liczył ile to wychodzi średnio na minutę.Cały tydzień to 604800 sekund. Przyjmijmy że koleś spał przez 7 dni max po 7 godzin. Czyli zajęło mu to 176400 sekund. Zostaje 428400 sekund. Przyjmując standardowo że siusiu, żarełko, dojscie do placu zajmuje dziennie ok. 3 godzin to zajmuje znów 75600 sekund, to nieszczęśnikowi zostaje 352800 na wyrobienie normy. Ufff.. ;-) dużo liczenia. Ja bym nie wytrzymał przez 14 godzin, jeszcze jakiś fajek, albo i dwa. Coś tam trzeba przesłać do gazety przez ftp, poskrobać w PS . Przyjąłem standardowo że zajmuje mu to od 2,5 do 3 godzin dziennie. Zeby łątwo liczyc przyjąłem 52800 sekund na te czynności.
    Zostało więc 300000 sekund dzieląc przez 5000 fotek wychodzi, że robi jedną fotkę na minutkę . Tak przez ok. 10 godzin statystycznie dziennie. Niezła koncentracja Nie dziwię się że nosi kotwice, trzeba się czymś bronić gdy opadnie z sił po tak wyczerującym dniu
    Ale to wcale nie jest tak dużo. Zresztą to trochę inaczej wygląda. Co do spania to założyłeś bardzo optymistycznie bywało że i cztery godziny się nie udawało. Najwięcej czasu to (np. w wypadku fot na pielgrzymkach) to się traci na czekanie, a nie na robienie zdjeć /niestety/ i to nawet jak się ma bardzo dobrego pool-a. A jak już przyjdzie co do czego to palec na spust i .... . Co do jedzenia i siusiu to lepiej nie mówić.
    Z tymi kartami to też różnie. Niektóre redakcje życzą sobie Raw-y i wtedy 1G to wcale nie zbyt duża karta. Jeden mój znajomy to gigówkę w 5D wykręcał w kilka minut.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    Minusem jest pogoda ktora porpostu jest do du**py
    Czyli slonce swieci?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeden mój znajomy to gigówkę w 5D wykręcał w kilka minut.
    No to już masz dwóch takich znajomych

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No to już masz dwóch takich znajomych
    albo nawet trzech

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wysyla sie zgrywajac na laptopa i wysylajac albo przez komorke, albo przez karte na PCMCIA - mamy do dyspozycji GPRS< EDGE lub UMTS. Niestety najczesciej GPRS a to jest gdzies kolo 2KB/sek przy wysylaniu. Czasami stosuej sie wysylanie z palmtopa (sam tak kiedys robilem, ale laptop jest wygodniejszy - ale wiekszy i ciezszy).

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów