Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Brak ostrości przy szerokich kadrach

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Hmm... szczerze mówiąc wcale tak nie musi być. Nigdy się nie zagłębiałem w budowę lustra, ale czasem robiąc zdjęcia, gdy w kadrze znalazło się Słońce miało podwójny obraz. Jeden właściwy i drugi bliżej (albo dalej, nie pamiętam) osi wizjera, bardzo słabo widoczny. To by sugerowało, że może być odwrotnie.
    Aparat z AF ? Jeśli tak - światło mogło odbić się w okolicy wycięcia dla drugiego lustra - tego dla czujników
    Ostatnio edytowane przez an_zak ; 13-05-2008 o 21:45

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an_zak Zobacz posta
    Broń Boże koszulką. To nie jest klasyczne lusto, tutaj warstwa odbijająca jest naniesiona na powierzchnię, a co za tym idzie - bardzo delikatna.
    Napisałem przecież, że ekstremalnie ;-) Pewnie nic by sie nie stało, choć zdecydowanie warto polecić do tego celu coś innego, choćby patyczki kosmetyczne (i spirytus, chyba można?).

Generalnie miałem na myśli diametralnie różne podejście do "chuchania na sprzęt" przez forumowiczów
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

tobiasz01
    Guest

Domyślnie

Podpiąłem pod 350D i to samo, czyli ostrząc na odległe obiekty ma BF, chociaż raz mi się udało złapać ostrość tam gdzie chciałem!!! Jeszcze dla pewności podepne inną 85tke i wtedy wszystko stanie się jasne.

Ehhh, albo to pech albo co raz to więcej obiektywów Canona się takich trafia:/

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A niemaiłbyś możliwości podpiąć do 40D zamiast do 350D. Słyszałem wiele opinii że 350D ma częste problemy z AF, w przeciwieństwie do 40D.

tobiasz01
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Udało mi się podpiąć inną 85kte oraz moją pod inne body.
    I tu miałbym prośbę do użytkowników 85tki.

Otwórzcie okno znajdźcie jakiś daleki obiekt, rejestracje samochodu czy coś, jak by aparat ostrzył na nieskończoność i zróbcie fote przy 1.8 lub 2.0. A potem nie zmieniając kadru a nie łapiąc od nowa ostrości zróbcie szybko kolejne foty w serii delikatnie przesuwając pierścień w prawo.
    I?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów