Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.
1. Na moje oko - za szeroko. To co się dzieje w środku kadru jest najciekawsze i najlepiej oświetlone, ciemne powierzchnie lasu na krawędziach niczego nie wnoszą.
2. Tu też zyskałbyś kadrując nieco mniej szeroko. Zainteresowałabym się tym bezlistnym drzewem na prawym brzegu. Poza tym - zdjęcie wydaje się przeostrzone.
3. Tu należałoby zrezygnować z ciemnych drzew po lewej a skupić się bardziej na prawo, z poprzednich kadrów wynika, że było na czym
4. Bardzo trudny kadr, duży bałagan twórczy Matki NaturyNie wygrałeś z nim, ale też i niewielu znam takich, którzy by w tych warunkach wygrali. Zrobiłeś co się dało...
5. Tu podobnie, chociaż bałagan nieco mniejszy, ale nie zachwyca..
6. Z leśnej trójki to mi się najbardziej podoba, chociaż należałoby zrobić coś z tą gałęzią wdzierającą się w kadr z prawej.
7. To mi się podoba najbardziej, chociaż ciachnęłabym z lewej wzdłuż linii dzielącej suche i zielone drzewko oraz z góry - nad czubkami sosen. Zobacz Mikie, jakim pięknym tematem było to drzewo. Jak będziesz tam jeszcze raz - pochodź przy nim.
Reasumując - piękny poranek, co widać na zdjęciach. Masz dobre oko i mam nadzieję, że nam jeszcze coś stamtąd pokażesz
Pozdrawiam Cię serdecznie.
PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?
![]()