Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: uv canona - dobry ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Jacob

Domyślnie uv canona - dobry ?

witam ostatnio kupilem obiektyw canona i jak sie okazalo razem z filtrem uv by canon oznaczenie 1x nigdy wczsniej nie spotkalem sie z filtrami canona i z tad moje pyt czy to dobry uv ? czy zmienic go na np hoye

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

uv jest głównie do ochrony obiektywu.Nie wpływa raczej na jakość zdjęć.Hoya na pewno nie będzie ani lepsza ani gorsza.Zostaw i ciesz się fotkami
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z calym szacunkiem ale nie masz racji. Marnej jakosc uv moze mocno wplywac na wiele rzeczy, od flarowania pod swiatlo po spadki w ostrosci.

No ale zgodze sie ze jesli sam nie zobaczysz roznicy z zalozonym i odkreconym to nie ma sensu zmieniac

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Hm... filtry canona są koszmarnie drogie (można dostać chyba na pstryk.pl), więc wnioskuję że raczej jakieś bardzo marne to one nie mogą być No chyba, że to filtr do kita... również kitowy
    EN57D DIGITAL.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AFAIK dla Canona robi Tiffen, ale głowy sobie nie dam uciąć.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Dopiero zaczyna Awatar Jacob

Domyślnie

hm no tez mi sie wydaje ze slaby uv moze popsuc jakos zdjecia dlatego zdecydowalem sie na pytanie ale faktycznie na pstryk.pl taki filtr kosztuje sporo takze bonusik do obiektywu fajny a obektyw no 100 canona a nie kit :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Orginalne filtry Canona są bardzo dobre - jakość porównywalna z heliopanem. Chyba, że międzyczasie znów coś wytanili .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów