Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Czy to jest BF?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    David jak tam po naprawie lepiej ? - dzięki

:sad: Jesze nie przysłali. Ja oczywiście nie mogę się już doczekać, biegam teraz z compactem sony dsc v1. Aparacik ogólnie dobry, ale do lustrzanki się nie umywa - zupełnie inna technologia.
    Dzwoniłem do Canona do Warszawy. Mówili, długi weekend i tak dalej, że najpóźniej w piątek będzie u mnie. Postaram się zadzwonić jeszcze w środę, to może uda mi się trochę ich pośpieszyć. Jak mi go przyślą to odrazu siadam do testów, o których oczywiście poinformuję na forum. Trochę się martwię, tym że wysłałem im tylko body + KIT. Mogłem jeszcze dorzucić tele 75-300.
    Jeśli okaże się, że wyregulują mi dobrze KITa, a z tele nie będzie dobrze współpracował to pewnie znowu czeka mnie wysyłka sprzętu do W-wy i bezczynność na 1,5 tygodnia.
    Mam europejską gwarację i płacenie za serwisco trochę mi się nie uśmiecha, ale takiego dokanałem wyboru. Mniej zapłaciłem za sprzęt to teraz muszę więcej zapłacić za serwis. Poczekamy - zobaczymy.

Co do publikacji wzorcowych wyników testu, to może jednak ktoś się pokusi o zrobienie takowych np. dla KITa i innych posiadanych obiektywów i opublikuje je. Może ja przesadzam i od takiego obiektywu jak KIT nie można wymagać aby autofocus działał w całym zakresie ogniskowej i to przy maksymalnej dziurze dla danej ogniskowej? A może ktoś już znalazł taki test na autofocus na innych stronach w necie dla różnych obiektywów w komplecie z 20D?
    Ostatnio edytowane przez David ; 30-05-2005 o 17:26

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Golibroda
    To tak jak w szpitalu...co za miejsce ...sami chorzy a zdrowych można policzyc na palcach jednej ręki a w serwisie canona...same zepsute canony a żadnego dobrego nie mówiąc o innych markach
    Ja jestem "zdrowy" oto przykłady:
    http://madroz.w.interia.pl/focus/
    Testy robiłem kitem USM i 50 1.8 IMHO wyszły ok
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David
    Co do publikacji wzorcowych wyników testu, to może jednak ktoś się pokusi o zrobienie takowych np. dla KITa i innych posiadanych obiektywów i opublikuje je
    Ale co tu publikowac?? Zdjecie karty testowej z ostra ta czescia ktora ma byc ostra??

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja dzisiaj dostałem 350 dla siory i niestety jest problem FF - na górze widzę 20 tak rozmytą jak 30 na dole - serwis canon chyba się jednak szykuje - ale oni są jak zwykle bardzo zajęci - dodzwonić się to mistrzostwo świata
    Ostatnio edytowane przez Semtex ; 30-05-2005 o 15:16
    5d + L plecak

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Ale co tu publikowac?? Zdjecie karty testowej z ostra ta czescia ktora ma byc ostra??
    W zasadzie masz rację, ale mówić o czymś czego nie widać, to nie to samo co zobaczyć to na własne oczy (czy jakoś tak). Oczywiście nie chodziło mi aby wszyscy nagle wysyłali wyniki testów, tylko o to żeby skłonić tych którzy piszą że wszystko u nich jest OK do zrobienia testów i podzielenia się nimi z pozostałymi. Może to co ja lub inni uważają za BF/FF jest normą lub odwrotnie: to co inni uważają że jest normą jest błędnie działającym autofocusem. Nie mówię tu oczywiście o sytuacjach skrajnych tylko o np. małych odchyłkach. Jeden z użytkowników oddał cały swój sprzęt do regulacji i po wszystkim napisał, że w jednym obiektywie nie dało się ustawić autofocusa, tak aby w innych wszystko było OK. I teraz inni na podstawie opublikowanych tzw. wzorcowych wyników będą mogli podjąć decyzję czy wysyłać do regulacji sprzęt, czy też dać sobie z tym spokój bo ich wyniki są w normie.

Bywalec

Domyślnie

Po pobycie w serwisie mój aparat ma już całkowicie sprawny autofocus. Czekałem całe 2 tygodnie (co do dnia) ale warto było. Ostrzy jak należy. :razz:

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Question

Cytat Zamieszczone przez David
    Po pobycie w serwisie mój aparat ma już całkowicie sprawny autofocus. Czekałem całe 2 tygodnie (co do dnia) ale warto było. Ostrzy jak należy. :razz:
    Zrealizowali Ci to jako naprawa gwarancyjna? Musiałeś się jakoś bardzo prosić, czy obyło się bez kłopotów? Zostawiałeś im swoje obiektywy?

Pytam się, bo sam się zastanawiam czy nie podrzucić im swojej 350-tki...
    Mam w niej mały FF (jekieś 8-10mm) i nie wiem, czy warto jest z tym gdzieś jeździć, tym bardziej, że co prawda aparat mam na gwarancji, ale na obiektywy już nie. Boje się, że mi powiedzą, że ten FF to wina obiektywów i będę musiał płacić...

Pozdrawiam
    Grzegorz

przemas
    Guest

Domyślnie

gdzie można dostać kartę testu af/bf. dzięki za pomocne info.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemas
    gdzie można dostać kartę testu af/bf. dzięki za pomocne info.
    http://md.co.za/d70/chart.html < tutaj jest niezly pdf do sciagniecia z karta pod koniec... wydrukujesz sobie jedna strone...
    ...

Bywalec

Domyślnie

Napisał Grzegorz: Zrealizowali Ci to jako naprawa gwarancyjna? Musiałeś się jakoś bardzo prosić, czy obyło się bez kłopotów? Zostawiałeś im swoje obiektywy?
    Pytam się, bo sam się zastanawiam czy nie podrzucić im swojej 350-tki...
    Mam w niej mały FF (jekieś 8-10mm) i nie wiem, czy warto jest z tym gdzieś jeździć, tym bardziej, że co prawda aparat mam na gwarancji, ale na obiektywy już nie. Boje się, że mi powiedzą, że ten FF to wina obiektywów i będę musiał płacić...

Ja wysłałem im tylko Body + KIT. To był zestaw więc był na, że tak powiem, wspólnej gwarancji. Najlepiej jak zadzwonisz albo wyślesz e-maila. Mnie odpisali na e-maila dość szczegółowo tzn. jakim kurierem wysyłać, ile to kosztuje. Z tego co pamiętem to chyba użytkownik tego forum o nicku p-13-ka wysyłał im cały sprzęt z wszystkimi obiektywami. Istnieje też możliwość wysłania sprzętu do serwisu na wycenę ewentualnej naprawy. O szczegóły pytaj w serwisie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów