Zamieszczone przez Semtex
:sad: Jesze nie przysłali. Ja oczywiście nie mogę się już doczekać, biegam teraz z compactem sony dsc v1. Aparacik ogólnie dobry, ale do lustrzanki się nie umywa - zupełnie inna technologia.
Dzwoniłem do Canona do Warszawy. Mówili, długi weekend i tak dalej, że najpóźniej w piątek będzie u mnie. Postaram się zadzwonić jeszcze w środę, to może uda mi się trochę ich pośpieszyć. Jak mi go przyślą to odrazu siadam do testów, o których oczywiście poinformuję na forum. Trochę się martwię, tym że wysłałem im tylko body + KIT. Mogłem jeszcze dorzucić tele 75-300.
Jeśli okaże się, że wyregulują mi dobrze KITa, a z tele nie będzie dobrze współpracował to pewnie znowu czeka mnie wysyłka sprzętu do W-wy i bezczynność na 1,5 tygodnia.
Mam europejską gwarację i płacenie za serwisco trochę mi się nie uśmiecha, ale takiego dokanałem wyboru. Mniej zapłaciłem za sprzęt to teraz muszę więcej zapłacić za serwis. Poczekamy - zobaczymy.
Co do publikacji wzorcowych wyników testu, to może jednak ktoś się pokusi o zrobienie takowych np. dla KITa i innych posiadanych obiektywów i opublikuje je. Może ja przesadzam i od takiego obiektywu jak KIT nie można wymagać aby autofocus działał w całym zakresie ogniskowej i to przy maksymalnej dziurze dla danej ogniskowej? A może ktoś już znalazł taki test na autofocus na innych stronach w necie dla różnych obiektywów w komplecie z 20D?