Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Jeszcze o drukowaniu zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    mam w razie czego prawie puste oryginalne tusze
    Jak nas Ci z serwisu czytaja to masz przewalone
    ...

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

mam w razie czego prawie puste oryginalne tusze
    moze ktos bedzie wiedzial dokladniej, ale wiem ze w serwisie potrafia sprawdzic czy byly uzywane oryginalne tusze - ale naprawde nie mam pojecia w jaki sposob to robia..

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

-koszt druku zdjęcia 15x21 z właczonymi wszystkimi dopalaczami kolorów w drukarce wynosi ok 1zł - 1,1zł max. (bez kosztów papieru)
    Powiedzmy sobie szczerze - rewelacja to nie jest. Dodaj do tego drugą złotówkę do papieru (ten Twój EMTEC kosztujący 95 PLN/50 szt. A4).
    Mnie odbitka w tym formacie w doskonałym labie kosztuje 2.25 PLN.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no dobra ale nigdzie nie latam, i zdjecia mam od razu a nie jak mi sie np 30 uzbiera, powiem tak DLACZEGO TAK POZNO WPADLEM NA POMYSL ZAKUPU DRUKARY, dla mnie sa same plusy, a poza tym nikt nie powiedzial ze będzie taniej
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Mnie odbitka w tym formacie w doskonałym labie kosztuje 2.25 PLN.
    Tyle ze w innym juz troche wiecej wychodzi Praktycznie poza najmniejszymi wszystko wieksze wychodzi taniej w domu na atramentowkach... No chyba ze najpierw pol roku przeplacac hurtem zeby miec potem znizke do wyrownania kosztow.
    ...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...Mnie odbitka w tym formacie w doskonałym labie kosztuje 2.25 PLN.
    ojojoj... tani masz ten lab. mnie ciezko znalezc cokolwiek ponizej 3.00 za ten format. 20x30 to i 7.00 kosztuje w labie - w domu nawet jak wyjdzie 2.50 (a nawet 3.50 z amortyzacja drukarki) to i tak duzo taniej.

Janusz

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jesli te niemieckie zamienniki wypalą (mam nadzieje) to koszt 15x21 wyjdzie 1,50zł, a za taka cene w żadnym labie ci nie zrobia, a co do kosztow amortyzacji to mysle wydrukowac pare tysiecy zdjec (juz walnąłem z 300 i cały czas chodzi ) a wtedy to bedzie 0,20-0,30, a tak poza tym mam to akurat gdzies, rozwali sie to pojde po nastepna i nie bede myslal kiedy sie zwroci
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    ojojoj... tani masz ten lab. mnie ciezko znalezc cokolwiek ponizej 3.00 za ten format. 20x30 to i 7.00 kosztuje w labie - w domu nawet jak wyjdzie 2.50 (a nawet 3.50 z amortyzacja drukarki) to i tak duzo taniej.
    Janusz, też tak możesz mieć! Lab, który polecam tak gorąco, choć nie mam w nim żadnych udziałów to Ankara w Gdańsku Wrzeszczu. Świadczy usługi również przez internet, a jeśli wolisz to osobiście mogę Ci pomóc, bo mam tam na przysłowiowy rzut beretem. Żeby było jeszcze ładniej, to jednym z laborantów jest nasz kolega nikoniarz WujekX z wrażego forum

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

no to tanio ta ankara zdjecia wywoluje. SZkoda, ze w Siedlcach niejest tak tanio
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Janusz, też tak możesz mieć! ...
    Dzięki :-) ale teraz wyjeżdzam pracować na nowy obiektyw ;-) będę w domu za cztery miesiące więc jak się okaże, że drukarka (głowica) zaschła na amen to wrócimy do tematu :-)

Mnie to caly czas interesuja duże formaty tak bliżej metra a tu labów drukujących takie coś jak na lekarstwo. W Szczecinie najwiekszy format jaki znalazlem to A3 i to troche hmmmm... amatorsko robione. Zresztą do A3 to na upartego można kupic drukarke. Ostatnio od jednego z forumowiczów dostałem dwa adresy ale to Wawa po 280zl/m2 (papier foto) i na Slasku po 180zl/m2 na ploterze. Dla mnie troche daleko a pliki do takich dużych zdjec też troche ważą no i dać taki duzy format poczcie to pewnie tak samo jak wyrzucic 3 stowy przez okno ;-)

Janusz

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów