Jak nas Ci z serwisu czytaja to masz przewaloneZamieszczone przez srad
![]()
Jak nas Ci z serwisu czytaja to masz przewaloneZamieszczone przez srad
![]()
...
moze ktos bedzie wiedzial dokladniej, ale wiem ze w serwisie potrafia sprawdzic czy byly uzywane oryginalne tusze - ale naprawde nie mam pojecia w jaki sposob to robia..Zamieszczone przez srad
Powiedzmy sobie szczerze - rewelacja to nie jest. Dodaj do tego drugą złotówkę do papieru (ten Twój EMTEC kosztujący 95 PLN/50 szt. A4).Zamieszczone przez srad
Mnie odbitka w tym formacie w doskonałym labie kosztuje 2.25 PLN.
no dobra ale nigdzie nie latam, i zdjecia mam od razu a nie jak mi sie np 30 uzbiera, powiem tak DLACZEGO TAK POZNO WPADLEM NA POMYSL ZAKUPU DRUKARY, dla mnie sa same plusy, a poza tym nikt nie powiedzial ze będzie taniej
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
Tyle ze w innym juz troche wiecej wychodziZamieszczone przez Jurek Plieth
Praktycznie poza najmniejszymi wszystko wieksze wychodzi taniej w domu na atramentowkach... No chyba ze najpierw pol roku przeplacac hurtem zeby miec potem znizke do wyrownania kosztow.
...
ojojoj... tani masz ten lab. mnie ciezko znalezc cokolwiek ponizej 3.00 za ten format. 20x30 to i 7.00 kosztuje w labie - w domu nawet jak wyjdzie 2.50 (a nawet 3.50 z amortyzacja drukarki) to i tak duzo taniej.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Janusz
jesli te niemieckie zamienniki wypalą (mam nadzieje) to koszt 15x21 wyjdzie 1,50zł, a za taka cene w żadnym labie ci nie zrobia, a co do kosztow amortyzacji to mysle wydrukowac pare tysiecy zdjec (juz walnąłem z 300 i cały czas chodzi) a wtedy to bedzie 0,20-0,30, a tak poza tym mam to akurat gdzies, rozwali sie to pojde po nastepna i nie bede myslal kiedy sie zwroci
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
Janusz, też tak możesz mieć! Lab, który polecam tak gorąco, choć nie mam w nim żadnych udziałów to Ankara w Gdańsku Wrzeszczu. Świadczy usługi również przez internet, a jeśli wolisz to osobiście mogę Ci pomóc, bo mam tam na przysłowiowy rzut beretem. Żeby było jeszcze ładniej, to jednym z laborantów jest nasz kolega nikoniarz WujekX z wrażego forumZamieszczone przez Janusz Body
![]()
no to tanio ta ankara zdjecia wywoluje. SZkoda, ze w Siedlcach niejest tak tanio![]()
Dzięki :-) ale teraz wyjeżdzam pracować na nowy obiektyw ;-) będę w domu za cztery miesiące więc jak się okaże, że drukarka (głowica) zaschła na amen to wrócimy do tematu :-)Zamieszczone przez Jurek Plieth
Mnie to caly czas interesuja duże formaty tak bliżej metra a tu labów drukujących takie coś jak na lekarstwo. W Szczecinie najwiekszy format jaki znalazlem to A3 i to troche hmmmm... amatorsko robione. Zresztą do A3 to na upartego można kupic drukarke. Ostatnio od jednego z forumowiczów dostałem dwa adresy ale to Wawa po 280zl/m2 (papier foto) i na Slasku po 180zl/m2 na ploterze. Dla mnie troche daleko a pliki do takich dużych zdjec też troche ważą no i dać taki duzy format poczcie to pewnie tak samo jak wyrzucic 3 stowy przez okno ;-)
Janusz