Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Miniaturki z wszystkich zdjec z wszystkich folderów z calej plyty DVD na raz?

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Miniaturki z wszystkich zdjec z wszystkich folderów z calej plyty DVD na raz?

Czy mozna jakims programem zrobic miniaturki z wszystkich zdjec z wszystkich folderów z calej plyty DVD na raz, bez wchodzenia w poszczegolne foldery?

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

z tego co pamiętam whereisit dawał taką możliwość.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Czy mozna jakims programem zrobic miniaturki z wszystkich zdjec z wszystkich folderów z calej plyty DVD na raz, bez wchodzenia w poszczegolne foldery?
    Jest taki soft jak Thumbs Plus bodajże - do zarządzania zdjęciami, miniaturki to jedna z jego funkcjonalności...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Photoshop, IrfanView.

Uzależniony

Domyślnie

FotoStation

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W Windows uruchamiasz wyszukiwanie plików, ustawiasz obrazy i żeby przeszukał całą płytę. Widok wyników przestawiasz na "miniatury" i masz to co chcesz.

J.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

find + convert.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Tak jak kolega jaceksw napisal najlatwiej, chyba ze mowimy o duzej liczbie zdjec, pare dziesiat tysiecy, to sie program wylozy.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ACDSee Pro - zaznaczasz wszystkie foldery jednocześnie i wszystkie pliki, wybierasz Batch Process, wielkość miniaturki, katalog docelowy, inne opcje (wyostrzanie, podpisy, czy zostawić EXIF itp. itd.) klikasz Go, idziesz na piwko, jak wrócisz wszystko zrobione :-D

poza tym są też specjalistyczne programy do katalogowania płyt CD DVD same robiące sobie miniaturki, kiedyś jakiś używałem i był fajny (nazwa niestety mi wyleciała, nie było to WhereIsIt), ale od kiedy przerzuciłem się z płyt na zewnętrzne HDD, katalogowanie stało sie (na razie) niepotrzebne.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Tak sobie myślę, że same miniaturki to trochę niewygodne i jakoś mi nie pasuje takie marnowanie tablicy partycji na oddzielny plik dla każdej. - No chyba, że zrobimy z nich jeszcze potem jakiegoś zbiorczego rara, czy zipa...

Polecam "stykówki" z PSa (File> Automate> Contact Sheet II). Otrzymujemy pojedyńcze pliki zbiorcze z zawarotścią np. każdego katalogu, podpisane nazwami plików fotek. Fajnie się to przegląda w programach z "łapką" i łatwiej takimi stykówkami potem operować na twardzielu.

(Zakładam, że to po to, żeby nie wkładać za każdym razem płyty by sprawdzić jej zawartość?)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów