Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Sigma 150-500 i 120-400 z OS - opinie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Bedzie zdecydowanie lepsza, bo twoja poprzednia Ewentualnie móglbym Ci polecić Tamrona 200-500mm f/5.0-f/6.3 SP Di LD IF. Kolejne 100mm przy dłuższum koncu, tylko 400zł droższy od Sigmy, lepsze świało w porównaniu do innych telezoomów, wewnetrzne ogniskowanie (nie bedzie zasysało kurzu) i lepsza jakość optyczna od Sigmy (oznaczenie SP jest odpowiednikiem Canonowskich "L"-ek)
    Hmmm. Ogolnie mysle nad kupnem Sigmy 150-500, jednak zaciakwil mnie ten tamron, a tak wogole on nie ma stabilizacji?? Z tego co widze, to takze nie ma wewnetrznego ogniskowania i wyciaga sie podczas zmiany ogniskowej.

Szkoda, ze nie ma recki na optyczne.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    jednak zaciakwil mnie ten tamron, a tak wogole on nie ma stabilizacji?? Z tego co widze, to takze nie ma wewnetrznego ogniskowania i wyciaga sie podczas zmiany ogniskowej.
    z oslona przeciwsloneczna wyglada bardziej jak bazoka niz obiektyw ;-) .. szczerze mowiac jest to malo wygodne w pracy w terenie, zwlaszcza na wietrze obiektyw od strony optycznej generalnie ok, jakosc obrazków zblizona do 50-500 (ze 150-500 nie korzystalem) ale af to juz typowy tamron - demon szybkosci to to nie jest i do przyrody jest na granicy uzytecznosci ??:

zdecydowanie polecam Ci ktoras z tych sigm albo najlepiej jakas stalke :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kasowo nie wyrobie na cos lepszego. Sigma 150-500 wydaje sie najlepszym rozwiazaniem. za 3k mam juz nowy, no i ma stabilizacje
    Sampli sporo widzialem i sa naprawde ok.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Hmmm. Ogolnie mysle nad kupnem Sigmy 150-500, jednak zaciakwil mnie ten tamron, a tak wogole on nie ma stabilizacji?? Z tego co widze, to takze nie ma wewnetrznego ogniskowania i wyciaga sie podczas zmiany ogniskowej.
    Szkoda, ze nie ma recki na optyczne.pl
    Lepiej dozbierać do EF 100-400.
    T200-500 (miałem, używałem, nie mam) - nie ta klasa.
    Wchodząc w stałoogniskówkę musisz być świadom wad i zalet podejścia.
    Jeśli jednak podejście do IQ jest bezkompromisowe, to obiektywy stałoogniskowe w zasadzie stanowią jedyne wyjście.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 10-11-2008 o 16:57

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

a tak wogole on nie ma stabilizacji?
    Nie. Tamron w swoich szkłach stabilizacje oznacza symbolem VC, skoro jednak tego tutaj nie ma, to i stabilizacji pewnie brak.

Z tego co widze, to takze nie ma wewnetrznego ogniskowania i wyciaga sie podczas zmiany ogniskowej.
    Wg cyfrowych.pl pełna nazwa tego szkła brzmi:

Tamron 200-500mm f/5.0-f/6.3 SP Di LD IF

Z innej strony czytamy:

Oznaczenia na obiektywach Tamron:

IF - (Internal Focus) ustawianie ostrości dokonywane jest wewnętrznymi soczewkami, przez co unika się zmiany długości obiektywu podczas tego procesu.

..Skąd więc masz info o braku wewnetrznego ogniskowania?:wink:

PS: Teraz bardzo zręcznie się wymigam od odpowiedzialności za powyższe inforamcje cytując stopkę Paenki:

"Tzn. tak mówi teoria, o praktykę mnie nie pytajcie"
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów