Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: Czy warto zamienić T17-50 na C 17-55?

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

Jakiś czas miałem (pożyczonego) Tamrona 17-50 i AF nie bardzo się sprawdzał jak dla mnie (np. dość często nie trafiał) - zastanawiam się nad jego kupnem bo cena jest dużo tańsza od Canona. Teraz pytanko czy AF w Canonie jest zauważalnie sprawniejszy?

Początki nałogu

Domyślnie

Ja zdecydowałbym się na tamrona, ale kupionego od kogoś, kto sprawdza przed sprzedażą(nie chce robić reklamy, ale większość na tym forum wie, że od C
    Miałem poprzednio 2 tamrony 17-50 kupione z 2 ręki, w końcu zdecydowałem się na kupno nowego i nie żałuję, a przy tym się dziwię, że jednak rozrzut jakościowy tych szkieł jest duży. Polecam więc T17-50 z pewnego źródła. Ten egzemplarz, który obecnie mam jest niesamowicie ostry, AF trafia jak trzeba i jest, jak dla mnie, wystarczająco szybki. Przy zakupie nowego obiektywu ważne jest też to, że na tamrona są 24 miesiące gwarancji, na canona najczęściej tylko 12.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Ja zdecydowałbym się na tamrona, ale kupionego od kogoś, kto sprawdza przed sprzedażą(nie chce robić reklamy, ale większość na tym forum wie, że od C
    Miałem poprzednio 2 tamrony 17-50 kupione z 2 ręki, w końcu zdecydowałem się na kupno nowego i nie żałuję, a przy tym się dziwię, że jednak rozrzut jakościowy tych szkieł jest duży. Polecam więc T17-50 z pewnego źródła. Ten egzemplarz, który obecnie mam jest niesamowicie ostry, AF trafia jak trzeba i jest, jak dla mnie, wystarczająco szybki. Przy zakupie nowego obiektywu ważne jest też to, że na tamrona są 24 miesiące gwarancji, na canona najczęściej tylko 12.
    Myślalem o Tamronie intensywnie (gł. cena) ale 'szarpnąłem się' na Canona. Wolę jednak rozwiązania systemowe, choć jak napisałem mocno nadwyrężyłem budżet (3.289,- zł). Gwarancja 24 m-ce Canon Polska w systemie door to door przez sklep. W każdym razie też Tamron był blisko zakupu Wracając do Tamrona, też wchodził u mnie tylko zakup przez Ci...cho

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

i kupiłem canona.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli masz dobry (ostry) egzemplarz Tamrona 17-55/2,8 to IHMO nie warto, bo zdjęcia nie będą dużo lepsze. Jedynie wygoda w używaniu canona większa, ale trzeba dołozyć kasy. Coś za coś jak to w życiu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar ptr8
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bezpośrednio porównując canona i tamrona (na obydwóch miałem przyjemność pracować) 17-55 na cropa nie ma nic lepszego, bardzo przydatna stabilizacja, ogólnie polecam canona ! mój po roku użytkowania nie sprawia żadnych problemów filtr od nowośći żadnych pyłków w środku stabilizacja cichutka autofokus mega szybki ! w przeciągu miesiąca ma się pojawić 28-70 IS canonowski to będzie dopiero szkiełko !
    Puszek kilka i słoiczków do kompletu

Fotografia ślubna Kraków

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

Pierwsza fota C. 1 strzał celny cichy i szybki AF, narazie jestem zadowolony.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów