Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 5D z USA

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedrula Zobacz posta
    Kupiłem ostatnio w US 2 aparaty i 6 obiektywów - wszystko w walizce podręcznej w oryginalnych pudełkach...nikt się nie przyczepił. Jedynie wracając w Monachium Pani Blond Helga jedną ręką macając mnie po przynależnościach grzecznie spytała:
    - co to. - ja jej grzecznie:
    - sprzęt fotograficzny - ona na to:
    - niech pan otworzy - ja na to:
    - proszę. - ona na to:
    - dziękuję, następny!

Także nie jest źle. Że w US nikt nie pyta nie muszę mówić. Tam zostawiasz szmalec to oni się cieszą - mają pod tym względem dobrze poukładane.

W sprzęcie było też 5D. Wszystko kupione B&H -swoją drogą - niesamowity sklep. W Polsce czegoś takiego niestety nie będziemy mieć dłuuugo. Ktoś widział, był, ten wie.
    Kluczowe dla tego co piszesz podkreśliłem.. jak wracasz ze stanów i przesiadasz się gdzieś w europie (ale przechodzisz pełną procedurę a nie tranzytem) i potem lecisz/jedziesz do polski to lecisz już z terenu UE i problemu nie masz, ale jak lecisz bezpośrednio z usa do polski albo tranzytem przez londyn czy amsterdam i tam nie przechodzisz przez kontrolę celną a dopiero i nas to wtedy nasi cię dopadną..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ale jak lecisz bezpośrednio z usa do polski albo tranzytem przez londyn czy amsterdam i tam nie przechodzisz przez kontrolę celną a dopiero i nas to wtedy nasi cię dopadną..
    Zgadza się. Mnie wielokrotnie na Okęciu pytano "skąd" i słysząc odpowiedz "z Zurychu" padało dodatkowe pytanie - "Z Zurychu czy ze Stanów przez Zurych". Kiedyś leciałem z dziewczyną, która leciała z US - widziałem że zapytali i ją i mnie - ona obowiązkowo do kontroli, a mną się nawet nie zainteresowali (bo i nie było czym w sumie).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Zgadza się. Mnie wielokrotnie na Okęciu pytano "skąd" i słysząc odpowiedz "z Zurychu" padało dodatkowe pytanie - "Z Zurychu czy ze Stanów przez Zurych". Kiedyś leciałem z dziewczyną, która leciała z US - widziałem że zapytali i ją i mnie - ona obowiązkowo do kontroli, a mną się nawet nie zainteresowali (bo i nie było czym w sumie).
    no i moja siostra 2 razy tak wracała z NY i dwa razy dopadli ją cłem i VATem, i już jej przeszło kupowanie w USA
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

No ale jesli ma sie powiedzmy sprzet bez pudelek(pudelka poczta) w plecaku foto i jakies tam zdjecia na karcie cf wsadzonej w body to tez dowala clo? Czyli nawet wyjezdzajac na wycieczke do usa z wlasnym sprzetem i wracajac mozna natknac sie na jakiegos upierdliwego celnika ktory nas ocli? Jesli nie to taka bajka to chyba niezle zabezpieczenie przy zakupach...

A te ceny moga wprowadzic w lekka depresje... W polskich sklepach 85L mk2 kosztuje 6,8 tys zl w usa w przeliczeniu na nasze 4tys zl. 40d za 2 tys zl, 24L-35L niecale 3 tys. Oj przeplacilo sie ladnych kilka tys a to tylko pare miesiecy...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    No ale jesli ma sie powiedzmy sprzet bez pudelek(pudelka poczta) w plecaku foto i jakies tam zdjecia na karcie cf wsadzonej w body to tez dowala clo? Czyli nawet wyjezdzajac na wycieczke do usa z wlasnym sprzetem i wracajac mozna natknac sie na jakiegos upierdliwego celnika ktory nas ocli? Jesli nie to taka bajka to chyba niezle zabezpieczenie przy zakupach...
    Spokojnie... Ostatnio potrafią się czepnąć nawet jak się wraca przez Europę, ale generalnie mogą skoczyć. Ostatnio kolega z biurka obok wiózł Sigmę 100-300/f4 do Nikona mając resztę gratów Canona i pudło od niej w nadanym bagażu - na Okęciu wzięli go na prześwietlarkę i puścili - wracał przez FRA.
    Jak się nie wiezie jakiejś większej ilości zapakowanego sprzetu w nadanym to się nie ma co martwić. Natomiast jak się leci bezpośrednio z US to można się doigrać...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

to mówicie, że miałem szczęście?
    FF + 24-105 + 50 1.4

Coś już napisał
    Miasto
    Cieszyn

Domyślnie

zastanawiam się na zakupem korpusu u tego sprzedawcy http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-5D-Cam...em260265706063
    wg was warto babrać się, czy raczej kupić nowy ?? W usa mam kumpele która mogłaby mi ewentualnie przywieźć go do PL lub też wysłać. Proszę o doradzenie.
    Pozdro!!
    Canon 1n RS, 20D, 40D, Carl Zaiss 50/2,8 Canon 75-300 1:4-5.6 IS, Tamron SP AF 28-75 2.8, Canon 50mm 1.8

creart
    Guest

Domyślnie

tu :
    http://www.fotoconnection.com/p87211...kit-ef-24.html
    wychodzi jeszcze taniej, podobnie przedstawia sie cena poniższego zestawu:
    http://www.fotoconnection.com/p72509...e-24-70mm.html

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

dla mnie ten sklep smierdzi jakims przekretem....

byl kiedys taki sklep jak royalcamera, ktory mial takie ceny ze masakra. chcialem tam kupic 30D bo jak kosztowal normalnie 1299$ wtedy to w royalcamera samo body 699$ tylko ze to body nie mialo nic........ nie bylo neck strapa, akumulatora, ladowarki, muszli ocznej, instrukcji niczego....... tylko aparat bez niezbednych do uruchomienia akcesoriow..

w tym sklepie za 2199 masz 24-70 2.8 i 70-200 f4 i pisze ze wszystkie akcesoria do 5d są ciekawe czyli odliczając rynkiową cenę 24-105 na okrągło 1000 usd wychodzi iż 5d body kosztuje 1199 usd czyli 200 usd drozej tylko niz 40D body.... dziwne caly ten zestaw jest tanszy o 800 dolarow niz taki sam na B&H. jak to sie oplaca?

a body 5d 1299 USD LOL!!
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creart Zobacz posta
    tu :
    http://www.fotoconnection.com/p87211...kit-ef-24.html
    wychodzi jeszcze taniej, podobnie przedstawia sie cena poniższego zestawu: