Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: 5D z USA

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tych tematow z gdybaniem na temat 5d i jego nastepcy sa setki. Jesli masz mozliwosc sprowadzenia piatki za oceanu to sie nie zastanawiaj i bierz, ceny zawsze beda spadac, kiedy bys jej nie kupil to po paru miesiacach i tak "stracisz". A raczej zyskasz sporo bo zdjec nic Ci nie zrekompensuje
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 05-05-2008 o 02:33

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    5000 to kupa kasy :/ o 1000 za duzo. Jest szansa kupic w polsce uzywke 5D za 4000pln??
    Czyszczenie matrycy - 122zł
    Naprawa/wymiana matówki lub punktów AF - ok 100zł
    Wymiana spustu - ok 160zł
    kalibracja AF (FF/BF) - ok 160zł
    naprawa gniazda CF - ok 350zł
    Wymiana migawki - ok 600zł

To tylko przykłady a że sprzęt używany to ryzyko każdej z powyższych usterek jeszcze wyższe.
    Taaa... kupa kasy...
    Twoje ryzyko .
    Ja 1000zł bym dopłacił za NOWEGO i NA GWARANCJI. Bo wolę mieć spokój niż "a mogłem..." jak się jednak coś wydarzy.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

No i raczej dziwne podejscie. W ciagu 1 roku na 99% nic konkretnego nie padnie, 100tys klatek tez nie wystrzelasz. Naprawa gniazda cf nie podchodzi pod naprawe gwarancyjna bo to przewaznie uszkodzenia spowodowane przez wadliwa karte lub nieprawidlowe uzycie. Najgrubsze naprawy ma sie przewaznie juz po gwarancji albo i tak sie za nie placi z racji ze sa to uszkodzenia mechaniczne.

Wiec to sie kompletnie nie oplaca, juz lepiej miec te 1000zl w kieszeni na ewentualne naprawy(takze te nieobjete gwarancja), nie masz wtedy ograniczen czasowych i prawdopodobienstwo ze wykorzystasz te srodki jest minimalne. A nawet jesli zalapiesz sie do tego promila pechowcow to na jedno wyjdzie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ostatnia obniżka 5D była bodaj w grudniu. Myślę, że teraz też będzie gdzieś we wrześniu. Następca raczej koło grudnia albo na początku przyszłego roku. Ale oczywiście to tylko gdybanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Kolega Towers sprzedaje 5D za 5600. Jak od tego odejmiesz CashBack (700 zł) wychodzi 4900 za aparat z 12 miesięczną gwarancją w Polsce i 24 miesięczną w Europie.
    Wg dzisiejszych cen z Amazon i kursu w google, wychodzi 5996zł za kit (5D + 24-105) - myślę że dopiero tu widać, że się opłaca.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Odpowiem sam sobie...
    Canon w USA właśnie rozpoczął akcję "instant rebate" i cena 5D w zestawie z obiektywem spadła do 2599USD ... oj kusi coraz bardziej!

mitek75
    Guest

Post Cena 5D w Polsce a cena w USA

.Zastanawia mnie pewien fakt. Różnica cenowa aparatu Canon 5D w Polsce a w USA. Prównuje z Allegro i Ebay. Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Tak jak wszystko jest tańsze, z racji tego że dolar jest tani. Na pewno można się zastanowić.
    poczytaj ten wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=1791

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

rozważ- końcowa cena/gwarancja i wybierz co Ci pasuje
    nie zawsze taniość popłaca
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

Kupiłem ostatnio w US 2 aparaty i 6 obiektywów - wszystko w walizce podręcznej w oryginalnych pudełkach...nikt się nie przyczepił. Jedynie wracając w Monachium Pani Blond Helga jedną ręką macając mnie po przynależnościach grzecznie spytała:
    - co to. - ja jej grzecznie:
    - sprzęt fotograficzny - ona na to:
    - niech pan otworzy - ja na to:
    - proszę. - ona na to:
    - dziękuję, następny!

Także nie jest źle. Że w US nikt nie pyta nie muszę mówić. Tam zostawiasz szmalec to oni się cieszą - mają pod tym względem dobrze poukładane.

W sprzęcie było też 5D. Wszystko kupione B&H -swoją drogą - niesamowity sklep. W Polsce czegoś takiego niestety nie będziemy mieć dłuuugo. Ktoś widział, był, ten wie.

Co do gwarancji - jak sprzęt chodzi od nowości jak trzeba to do momentu poważniejszego upadku, zmiażdżenia, zakopania, rozczłonkowania itp. nie ma prawa źle działać. Przynajmniej tak mówią ludzie...niektórzy...ja

pozdr.
    Jędrek
    FF + 24-105 + 50 1.4

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów