Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
znalazłem na forum wątek sprzed ok. roku nt. databanku:

http://canon-board.info/showthread.p...light=digimate

po jego przeczytaniu nie przekonuje mnie posiadanie tego urządzenia.
chyba jednak przy dłuższych wyjazdach wolałbym zabrać do hotelu małego notebooka (takie 12 - 13,3 cala).

jeśli natomiast chciałbym na bieżąco archiwizować pliki z karty na DB, to niestety zabiera to sporo czasu. raz pożyczyłem od znajomego takie urządzenie przy okazji fotografowania ślubu i kopiowanie 4GB z karty ExtremeIII trwało całe wieki (cały "weselny obiad" + jeszcze trochę minut). poza tym po zgraniu 2 może 3 razy zawartości akumulator "powiedział mi, że jest pusty i chce dostać trochę prądu" to jaki to pożytek jak jesteś w plenerze?

1. Nie wrzucałbym wszystkich databanków do jednego worka, nie można przecież porównywać databanku za 300 zł, z takim za prawie 3000 zł.

2. Odnośnie "weselnego obiadu + jescze trochę minut ":-D , ja zawsze na jakiekolwiek zdjecia wybieram się z dwiema lub trzema kartami, gdy zapełnię pierwszą to odrazu "ląduje" w databanku i się zgrywa, a w tym czsie zapełniam nastepną. Jeszcze mi się nie zdarzyło że czas przerzucania zdjęć do databanku, był dłuższy od czasu zapełniania drugiej karty.

3. Odnośnie szajsowatych baterii w databanku / ja na moje Epsony na szczeście nie narzekam :-D / sprawa wyglada podobnie : jedna bateria zasila databank , a drugą w tym czasie ładujesz . Jak widać, wszystko można sensownie rozwiązać.