Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [początki] 15lat, 400D i dużo chęci

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie [początki] 15lat, 400D i dużo chęci

Jako, że to mój pierwszy post na forum - witam wszystkich
    Przez dość długo okres czasu przeglądałem Canon-Board ale dopiero dzisiaj postanowiłem się ujawnić. Od kilku lat "bawiłem" się cyfrówką Fuji - nie nazwałbym tego fotografią, a jedynie "dokumentowaniem wydarzeń rodzinnych". Niedawno stałem się posiadaczem wspaniałego dzieła firmy Canon jakim niewątpliwie jest genialny EOS 400D ( ) i postanowiłem nieco poważniej podejść do fotografii. Jestem dość młodym foto-amatorem, moje plenerowe możliwości są dość ograniczone - jak na razie "nie czuję się na siłach", żeby wyjść z lustrem do miasta Mimo to staram się wykorzystać każdą sytuację, żeby gdzieś wyjść i kogoś/coś pstryknąć.

Jest to absolutnie przypadkowy portret. Słabe światło - ISO 1600 i F/2.8. Od tej fotografii przekonałem się do pstrykania w RAWach.

Podobno emocjonalny związek z "modelem" zwiększa ilość produkowanych gniotów

Sobotni plener z kumplem. Kolega zafascynował się fotografowaniem kwiatków, a ja postanowiłem zrobić "coś innego".

Ciąg dalszy "sobotniego pleneru"...

Jak na razie to tyle, trudno jest mi wybrać zdjęcia za które nie zostałbym od razu "zjedzony". Liczę na słowa krytyki - może w końcu się czegoś nauczę, bo parcie na matrycę jest

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie lubię oglądać tak małych zdjęć Wolę jak dłuższy bok ma 800px,ale to tylko moje widzimisie,więc nieważne. Co do zdjęć to typowe,standardowe zdjęcia jakie człowiek wykonuje wchodząc w świat fotografii-las,piesek,krzaczki,gałązki,kwiatki Też takie mam
    Jedynie pierwsze zdjęcie przyciągnęło moją uwagę na dłużej.Poza szczegółami takimi jak bardzo ciasne kadrowanie i rozpraszające,czerwone plamki na czole, uważam,że to dobry portret.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Masz tendencję do ustawiania ostrości na nos . Niezależnie od tego, czy portretujesz człowieka, czy psa, czy dowolne inne stworzenie majace oczy - ustawiaj na oczy, albo na bliższe oko, jesli tylko jedno miesci się w GO. Na plus przyzwoite kadry (pierwsze dwa) i... brak narzekania na sprzęt .

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

zdjęcie 1 wszystko fajnie tylo ostrz na oczy to samo w zdjęciu nr 2. co do trójki to tyle ze większa GO (głębia ostrości) mogla być a 4 to lipa i nawet nie komentuje.
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To ja się podczepie. Z pierwszej fotki dałoby radę coś wyciągnąć inne są w stylu gniotowato-początkującym. Każdy tak ma, ale potem to mija
    Jeśli f/2.8 to jaki to był obiektyw?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Masz tendencję do ustawiania ostrości na nos . Niezależnie od tego, czy portretujesz człowieka, czy psa, czy dowolne inne stworzenie majace oczy - ustawiaj na oczy, albo na bliższe oko, jesli tylko jedno miesci się w GO.
    Dzięki, postaram się.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Na plus przyzwoite kadry (pierwsze dwa) i... brak narzekania na sprzęt .
    Jak można narzekać na sprzęt? Najbardziej jestem dumny ze swojego Tamrona i jego AF, który śmiga niczym USM

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Jeśli f/2.8 to jaki to był obiektyw?
    75mm @Tamron 28-75/2.8

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mnie tylko przeszkadza ostrośc na nosie, a nie na oczach pieska.. takie rozmyte są przez to..
    1ka fajna

Miasto
    Mielec

Domyślnie

pierwsze gites chociaż wydaje sie deko nieostre reszta standard na poczatku

Uprawnienia umieszczania postów