Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wacom + Lightroom - Problem

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie Wacom + Lightroom - Problem

Witam. Po zainstalowaniu Visty 64 mam problem z obsluga Lightroom piorkiem. Nie moge plynnie poslugiwac sie suwakami - po zlapaniu suwaka piorkiem LR dlawi sie i przesuwanie nastepuje z opoznieniem i przebiega skokowo - nie plynnie. Co jest grane - jak rozwiazac ten problem. Dodam ze pod xp nie mialem tego problemu. LR v1.4, Vista Ultimate 64, Wacom intuos3 a5. Bede wdzieczny za pomoc.

Aha dodam ze myszka wacoma sprawuje sie lepiej ale rewelacji nie ma.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Domyślnie

[ctrl]+[alt]+[del] i zobacz ile tam ramu wolnego, moze sprzet nie wyrabian LR, vista64 w fulopcji, nio to ciagnie.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Sprawdź, czy piórko nie jest ustawione na tryb myszy. Ponoć samo się przełącza. Czytałem na forum, że były z tym jakieś problemy pod vistą.
    Poszukaj nowych sterowników w necie.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Zainstalowalem ponownie sterownik i zmienilem ustawienia podgladu w LR na minimalne. Jest poprawa. Mysle ze wina lezy jednak w 2gb ramu i nie najnowszej grafice. Na XP jednak smigalo super. Dzieki.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Domyślnie

Aaa zgadlem :P

Moze wylacz wszystkie efekty wizualne, i inne programy dzialajace w tle, *******y. Chodz teraz ram nie jest drogi, przynajmniej DDR2, a grafa raczej nie ma wiekszego znaczenie, bo grafika raczej duzo nie da, to predzej w grach, AutoCAD'ach, ale tu inne grafiki.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Wszystkie efekty w Viscie i tak wylaczylem. Niestety mam jeszcze plyte na DDR i te sa nieco drozsze. No nic nastepny komp to i tak bedzie Mac. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów