Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 78

Wątek: Canon 40d - gdzie kupić ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam wszystkich.
    To mój pierwszy post tutaj, chociaż forum czytam od dłuższego czasu, a teraz zarejestrowałem sie specjalnie dla tego tematu.

A więc do rzeczy..

district: 3 tygodnie temu stałem przed tym samym dylematem co Ty i po dłuższym namyśle stwierdziłem że wezme 40D i na prawde nie ma sie co bawić ze sprzetem z USA - na sprzęt z Polski masz gwarancje i cashback który niweluje niewielką już różnice pomiedzy PL a USA.

W Polsce 40stka z kitem (to też obiektyw!) wyszła mnie tak:
    Body ~3250 (Sklepfotograficzny.pl) czyli fotoplus-ceneo
    18-55 -250zł
    SanDisk III CF 4GB -150zł
    -------------------------
    3650+30(kurier)-540(CB który własnie w trakcie)=
    3140zł

Czyli deal jest nieporównywalnie lepszy niż ten z USA.

A i co do body- bierz 40D- jest niesamowity!

---
    pozdrawiam
    aaser

district
    Guest

Domyślnie

właśnie się cały czas zastanawiam, ponieważ myślałem już nad zakupem, 400d + tamron 17-50, i całość zamknęła by się w granicach 3k. Nie wiem już nic :/ strasznie ciężki wybór. coś czuje że do końca będę miał takie rozterki ;p

Bywalec

Domyślnie

może się powtórzę, ale nowart ma 40D za 3100 - 540 = 2560 + gwarancja na 24 miesiące (:
    :}

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

przez 1,5 roku działałem na 400d. po zakupie 40d jakieś kilka tygodni temu zostawiłem sobie 400d jako drugie body. nigdy nie zawodził mnie w fotografowaniu. owszem, 40d jest lepszy i nie ma o czym dyskutować. jeśli w przeciągu pół roku nie chcesz dokładać do sprzętu, to bierze 400d i jakiś dobry obiektyw. jeśli jednak planujesz kupić 40d z KITem to powinieneś zaplanować po pewnym czasie kolejne wydatki. chyba, ze dołożysz do niego takiego Tamrona jak chciałeś do 400d, to pewnie starczy na trochę.
    district - z jednego i drugiego pewnie będziesz zadowolony.
    skoro zaczynasz dopiero przygodę, to może kup w końcu coś i po pewnym czasie będziesz wiedział w jakim kierunku chcesz dalej iść.
    na forum tego wszystkiego nie wyczytasz.
    Regulamin pkt 8.

district
    Guest

Domyślnie

właśnie o to chodzi że mam około 3 - 3,5k na całość obiektyw + body. i lepiej chyba wezmę tamrona z 400d , najbliższy przypływ gotówki taki większy koło 5-6 k będę miał dopiero za rok wiec ... wtedy pomyśli się o nowym body co o tym myślicie ?

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

popieram bierz 400d i będziesz zadowolony. rok szybko minie, ceny spadną lub wejdzie coś nowego, a wtedy kupisz coś lepszego za dużo mniejsze pieniądze.
    Regulamin pkt 8.

district
    Guest

Domyślnie

dziękuje bardzo za porady pochwalę się jak już zakupię pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Ile osób tyle opinii Ja miałem 350d, zmieniłem na 40d i żałuję, że przy kupnie 350d szkoda mi było dołożyć 300euro żeby wziąć 20d. 40d to kawał aparatu, jest duży i ciężki, ale ergonomią rozkłada małego brata na łopatki. O wizjerze nawet nie wspominam Obiektyw jest łatwiej zmienić, a jaki przy tym fun

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przy takich cenach mysle ze warto rozwazyc jednak zapup za wielka woda
    http://www.cameraaddict.com/viewprod...=YahooShopping

district
    Guest

Domyślnie

ta cena nie wydaję się podejrzanie niska ? Mam trochę wątpliwości przy kupowaniu tak drogiego sprzętu w USA bo przecież nie dostanę tam gwarancji europejskiej ... tylko na Amerykę... :/ i tutaj właśnie może być problem. Cena jest niska i jeżeli byłoby wszystko ok z gwarancją itp. to sądze że bym go wziął ponieważ jakoś na wakacje mają przylecieć moi znajomi z USA więc nie byłoby problemu aby mi go wzięli ... tylko właśnie ta gwarancja...

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów