Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 60 fps-nawet F1+HiSMD wysiada przy CASIO!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Exclamation 60 fps-nawet F1+HiSMD wysiada przy CASIO!

http://www.aparaty-casio.pl/exf1.php

zdjecia 60 fps, filmy do 1200 fps! [ale to chwłyt matetingowy- rozmiar takiego filmu to 336 x 96 :]
    nie mniej przy 1920x1080 mamy 60 fps..

nawet Canon F-1 z High Speed Motor Drive z 14 fps wysiada :]

nowy trend marketnigowców?..
    to już podchodzi pod kamerę, nie aparat..
    Ostatnio edytowane przez senner ; 03-05-2008 o 12:42

in film we trust

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

to jest jakaś brednia. zdjecia sekwencyjne 60fps? yhy! to tak samo jak byly kompakty 12mpx na allegro i 5mpx w komórkach!
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Dopiero zaczyna Awatar Iwan
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    to jest jakaś brednia. zdjecia sekwencyjne 60fps? yhy! to tak samo jak byly kompakty 12mpx na allegro i 5mpx w komórkach!
    Nie bardzo rozumiem, skąd taka opinia. Jak dla mnie to wygląda na całkiem fajny sprzęt. Po szybkim przejrzeniu netu wygląda, że wyciąga te 60 fps, co prawda przy ~2Mpx, ale jednak. Tak samo filmy, rozdzielczość przy 1200 fps słabiutka, ale przy 300 mamy już 512 x 384, co też jest niezłe - słabo się orientuję, ale kamery z dużą rozdzielczością i dużym fps kosztują chyba trochę większy pieniądz. :-D
    Ja w każdym razie bym się chętnie pobawił. Zresztą do celów amatorsko-zabawowych Casio chyba został stworzony.

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwan Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem, skąd taka opinia. Jak dla mnie to wygląda na całkiem fajny sprzęt. Po szybkim przejrzeniu netu wygląda, że wyciąga te 60 fps, co prawda przy ~2Mpx, ale jednak. Tak samo filmy, rozdzielczość przy 1200 fps słabiutka, ale przy 300 mamy już 512 x 384, co też jest niezłe - słabo się orientuję, ale kamery z dużą rozdzielczością i dużym fps kosztują chyba trochę większy pieniądz. :-D
    Ja w każdym razie bym się chętnie pobawił. Zresztą do celów amatorsko-zabawowych Casio chyba został stworzony.
    no nic to teraz połowa operatorów kamery do tv, kina kupuje to Casio bo kamery 'takie se' z 200fps kosztuja 12-13K, a z 1200fps to pewnie 6 razy tyle 8)
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Niezłe cacko na Youtube można znaleźć trochę filmików z tego aparatu w trybie high-speed. Szkoda tylko, że jakość marna...
    .

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie... to jest tylko fizyka, nic się nie bierze znikąd. Casio nie operuje z Marsa. Skoro inni producenci nie wypuścili takiego "extraszybkiego superzooma 36-432mm()" tzn, że czymś musiała ta szybkość zostać okupiona. Najprawdopodobniej pojedyńcze klatki są bardzo rzadziuchne .
    Jestem spokojny. Producent kalkulatorów nie nie powinien zrobić rewolucji w lustrzankach
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Producent kalkulatorów nie nie powinien zrobić rewolucji w lustrzankach
    Tyle ze to kompakt jest a nie lustrzanka, w ogole to troche nie fair porownywac fps w czyms co nie musi klapac lustrem...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    Tyle ze to kompakt jest a nie lustrzanka, w ogole to troche nie fair porownywac fps w czyms co nie musi klapac lustrem...
    Nie da się nie zauważyć, pazurku, że takie wynalazki tylko w kompaktach występują. Uściślę: superkompakty niewątpliwie ewoluują, ale wątpliwe by w ciągu rozsądnie odległego czasu jakość optyczna przez nie oferowana była w stanie zrobić jakąś rewolucję na rynku lustrzanek, by je wyprzeć.
    Rynek tanich usług niewątpliwe zdobyły. Na szczęście szkło jest w cenie.
    C-F-K - forever

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    Brednia kojarzy mi się raczej z nieprawdą, a przecież to Casio robi te 60 kl/s

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    (...)
    Jestem spokojny. Producent kalkulatorów nie nie powinien zrobić rewolucji w lustrzankach
    Hmmm... nigdy nic nie wiadomo.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-06-2008 o 05:17
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

IMO rewelacja, można kręcić 60fps w fullHD czyli piękne (prawie) low motion na wypasiony TV. I w dodatku majątku to nie kosztuje. Jako że Casio zaczęło wyścig, pewnie zaraz nastąpi prawdziwy wysyp podobnych i lepszych aparatów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów