Witam!wlasnie chce zaczac swoja przygode z fotografika, tzn. interesuje sie nia ale nigdy nie mialem porzadnej cyfrowki:P jezeli mozecie to doradzcie mi jaki sprzed do 1500zl na poczatek mi wystarczy
z gory dzieki!
Witam!wlasnie chce zaczac swoja przygode z fotografika, tzn. interesuje sie nia ale nigdy nie mialem porzadnej cyfrowki:P jezeli mozecie to doradzcie mi jaki sprzed do 1500zl na poczatek mi wystarczy
z gory dzieki!
opcja "szukaj" - duzo tego na forum jest
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow
1500 za samo body czy ze szkłem?
EOS + Speedlite
msyle body i szklo bo narazie nie stac mnie na nic lepszego![]()
Kup sobie KM A200 , na poczatek wypas !
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak potrzebne Ci wiecej danych to : http://www.dpreview.com/reviews/spec...dimagea200.asp
Ostatnio edytowane przez RedWine ; 04-05-2008 o 00:00 Powód: Automerged Doublepost
Jeżeli zamierzasz zacząć z lustrzanką to w cenie do 1500 zł. rozsądne wydają się dwa zestawy. Pierwszy to 300D wraz z KIT-em + np. telezoom. Drugi zestaw to 350D + KIT. Oczywiście mówimy o sprzęcie używanym. Jak zawsze najlepszym rozwiązaniem przy kupnie jest własnoręczne "pomacanie" ewentualnego nabytku i przetestowanie sprzętu na miejscu. Jeżeli dopiero zaczynasz w świecie foto i nie bardzo orientujesz się w sprzęcie najlepiej aby przy testowaniu sprzętu była z Tobą osoba która w pewnym stopniu jest "w temacie" dSLR. Napewno będzie mogłą służyć radą oraz w miarę możliwości wykonać dokładniejsze testy i sprawdzić sprzęt.
EOS + Speedlite
Racja. 400D z KIT-em także można mieć w cenie do 1500 zł. choć trzeba się trochę naszukać. Często zdarza się iż zestawy 400D + KIT które wyceniane są na kwoty ok. 1500 zł. nie są kompletne (oczywiście nie jest to absolutnie żadna reguła) lub body jest mocno wyeksploatowane. Do każdej "super okazji" trzeba podchodzić z dystansem.
Jeżeli chodzi o zakup 400D + 18-55 IS to napewno jest to zestaw który przekracza kwotę 1500 zł. Musisz wziąść pod uwagę fakt iż do "gołego" zestawu musisz dołorzyć jeszcze kilka dodatków takich jak karta, osłona przeciwsłoneczna, dodatkowy akumulator, jakiś prosty filtr, torba itp. Dodatki takie napewno nie są niezbędne (może poza kartą) lecz wielce pożądane.
Ostatnio edytowane przez axk ; 04-05-2008 o 00:30
EOS + Speedlite
axk, przesadzasz... pisałem już gdzieś, że moje prywatne 400D (przebieg 4200, stan idealny) z kitem, torbą i wężykiem spustowym poszło za 1450zł, a to było miesiąc temu, więc ceny jeszcze trochę spadły. Zestaw 350D + 18-55 za tą cenę jest całkiem realny, przy 400D już trzeba by się pożegnać z nowym kitem raczej.
EN57D DIGITAL.
Dolicz do tego resztę osprzętu a cena łatwo przekroczy 1500 zł. Wszystko zależy od konkretnej oferty. Jeżeli chodzi o przebieg aparatu to wartość wskazywana przez licznik nic nam nie mówi. Licznik można zresetować (oczywiście z poziomu menu) i z 4200 "klapnięć" zrobi się 200. Faktyczny przebieg można ustalić w serwisie Canon-a.
EOS + Speedlite