Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Telekonwertery i pierścienie pośrednie - przykładowe zdjęcia

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Porównanie konwerterów z zastosowaniem 70-200 4L

Podaję linka do przykładowych fot. Jeżeli chodzi faktycznie o telekonwertery, a nie o pierścienie pośrednie.

http://canon-board.info/showthread.p...727#post469727

Pozdr.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

czy ktoś ma porównanie
    Canon Extender EF 1.4x II
    i Kenko Teleplus PRO 300 DG Canon 1.4x
    chodzi mi o to jak w praktyce wygląda porównanie tych tc z np EF 70-200 f/2.8 L IS USM
    czy jest widoczna różnica w jakości zdjęć?
    czy jest różnica w jakości wykonania?
    czy obiektyw z którymś współpracuje lepiej

Coś już napisał

Domyślnie

Ja tylko mogę wypowiedzieć się o Kenko 1,4 PRO/Kenko MC 2x i Canon Ext. II 2x.
    Praca na kenko 1,4 dla mnie działa przeźroczyście. Szybkość AF jest dla mnie porównywalna jak i z samym obiektywem. Co do 2x to z Canonem jest komedia i lepiej wyłączyć i działać na manualu. Kenko 2x przy dobrym świetle działa znakomicie (działałem na punkcie centralnym, zobaczę jak będzie na wszystkich). Obiektyw 70-200 4L. Dla mnie ze względu na działanie AF Kenko zyskało dużo w moich oczach (w canonie wielokrotnie na manualnym trybie niestety niedokładnie ustawiłem ostrość i niestety lipa, a tu idealnie w punkt).
    Co do jakości fot. zapraszam do mojego testu. Na razie nikt się nie odważył wskazać faktycznego konwertera. Zdradzę tylko tyle, że różnice nie są duże w jakości. Na pewno Kenko 2x nie ma prawdziwych 2x. Pytanie jak z 1,4? Może też ma mniej jak Canon? Niestety Canona nie posiadałem 1,4.

Uprawnienia umieszczania postów