czy sie myle czy na tej sigmie lepsze zdjęcia są a przynajmniej bardziej atrakcyjniejsze sample...
a osobiście jakie szkło byście proponowali...??
czy sie myle czy na tej sigmie lepsze zdjęcia są a przynajmniej bardziej atrakcyjniejsze sample...
a osobiście jakie szkło byście proponowali...??
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Może nie produkowany już Canon EF 70-210 3.5-4.5 USM? Mimo że nie produkowany można dostać na allegro.
ja przez 2 miechy uzywalem sigmy 70-300 APO robiac foty w sportach wodnych na Krecie i AF spisywal sie bardzo OK. Ale warunki oswietleniowe zawsze mialem swietne
http://www.pbase.com/wiktorbubniak/crete_watersports
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
sergi przejżałem fotki i całkiem nieźle sie sprawiała ta sigma ma tez macro wiec mozna sie pobawić nie tylko z wodnymi sportami
P.s. czy APO jest tak bardzo ważne...??
Ostatnio edytowane przez marcinko ; 03-05-2008 o 23:09
dzieki 1507 za fotki i zainteresowanie tematem...
Co wiec myslisz o zakupie Sigma 70-300 f4-5.6 APO DG Macro...??
kup 70-200 2,8 LIS + tcx 1,4, lub 300 4lis, ale to tylko moje zdanie
to dobre szkła i zgodzę sie ze powinienem je kupić ale moje finanse sie nie zgodząmoże kiedyś
![]()
Miałem Sigmę i po przesiadce na Canona 70-200 f/2.8 zobaczyłem jak wielkie g**no używałem. Doznałem estetycznego szoku. Zobaczyłem piękne kolory i super ostre zdjęcia. Sigma ma mydło powyżej 200 mm, do tego w pełnym zakresie paskudnie wpływa na odwzorowanie kolorów.
Sigmę warto brać tylko wtedy jak ma się wybór Sigma albo nic. Sam robiłem nim zdjęcia w III i V lidze, ale jak tylko nadażyła się okazja na zmianę nie wahałem się i posłałem w kąt.