Pokaż wyniki od 91 do 100 z 147

Wątek: Kalibracja monitora - początkujący

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Rafał Gutowski
    Miasto
    Ludwigshafen - Germany

Domyślnie Kalibrowanie i profile...

Mam małe pytanko...
    Na początku zaznaczam, że próbowałem znaleźć temat w szukajce, ale nie udało mi się stuprocentowej odpowiedzi na moje pytania...
    Ostatnio nabyłem kalibrator (EyeOne) i zaczłąem się nim "bawić".
    Zgodnie z instrukcją poustawiałem wszytko w monitorze (RGB) etc... pod koniec procesu kalibracji program stworzył mi profil, który został automatycznie ustawiony w karcie graficznej...
    i tutaj zaczyna się mój problem:
    Skoro karta graficzna wyświetla kolory wg. danego profilu, to czy konieczne jest dodatkowo podkładanie tego samego profilu w przeglądarce (np. AcdSee Pro 2)? Poza tym ogólnie nie bardzo kumam zagadnienie "farbmenagment" - innymi słowy gdzie jaki profil zastosować (profil wyświetlania, drukowania etc...) Gdzie wstawić profil z lab'u, jak dodać profil do zdjęcia (niestety póki co dysponuję tylko PS Elements 5, ale wiem, że w ACDSee Pro 2 też to jest możliwe) etc, etc...
    Mam nadzieję, że pomimo mojej nieco chaotycznej wypowiedzi, jest ona mniej więcej zrozumiała i znajdzie się ktoś, kto wyjaśni mi te sprawy lub poda jakieś dobre źródło informacji.
    Z góry dziękuję za treściwe wypowiedzi i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 25-08-2008 o 11:15 Powód: merge threads
    EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 L USM; EF 70-200 f/4 L USM; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
    www.rg-foto.eu

Uprawnienia umieszczania postów