Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Kalibracja monitora - początkujący

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    A jaki profil masz ustawiony w Zarządzaniu kolorami we właściwościach karty graficznej?
    Ten, który został stworzony przez ColorNavigator. Ale temat się chyba trochę zdezaktualizował, bo po którymśtam z kolei restarcie się naprawiło. Niestety zupełnie nie wiem, co było nie tak. O ile sprawa nie zachowa się jak bumerang, to nie jest takie istotne.

Swoją drogą monitorek daje do pieca
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja do starego tematu się podepnę
    mam laptopa DELL Inspiron1720
    chodzi mi o kalibrację wyświetlacza, a dokładniej jednego koloru - żółtego
    gammę skalibrowałem odpowiednim softem i ta chyba powinna być w porządku, ale kolor żółty ma jakieś naleciałości czerwonego i nie mogę się tych naleciałości pozbyć
    ponieważ jest to laptop, więc wchodzą w grę ustawienia sterowników
    czy ktoś ma może większe doświadczenie - ewentualnie odnośniki do stron - i wie co i jak trzeba przesuwać aby zmienić nieco wyświetlanie kolorów
    jak trzeba manipulować kolorami aby pozbyć się czerwonych naleciałości z koloru żółtego
    zdjęcia porównywałem na innym monitorze i tam żółty jest czysty, taki jak wg mnie powinien być
    pzdr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawo10 Zobacz posta
    a ja do starego tematu się podepnę
    mam laptopa DELL Inspiron1720
    chodzi mi o kalibrację wyświetlacza, a dokładniej jednego koloru - żółtego
    gammę skalibrowałem odpowiednim softem i ta chyba powinna być w porządku, ale kolor żółty ma jakieś naleciałości czerwonego i nie mogę się tych naleciałości pozbyć
    ponieważ jest to laptop, więc wchodzą w grę ustawienia sterowników
    czy ktoś ma może większe doświadczenie - ewentualnie odnośniki do stron - i wie co i jak trzeba przesuwać aby zmienić nieco wyświetlanie kolorów
    jak trzeba manipulować kolorami aby pozbyć się czerwonych naleciałości z koloru żółtego
    zdjęcia porównywałem na innym monitorze i tam żółty jest czysty, taki jak wg mnie powinien być
    pzdr
    Żółty kolor w laptopach jest meganędzny z uwagi na tradycyjnie wąski gamut tych paneli - żółcień składa się ze światła czerwonego i zielonego, a ponieważ zielony kolorant w matrycy lapka jest słabo wysycony, to i żółcień jest cholernie anemiczny i jajczanoczerwonawy. Rozwiązanie tego problemu jest tylko jedno - zewnętrzny monitor.

Uprawnienia umieszczania postów