Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Kalibracja monitora - początkujący

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Kalibracja monitora - początkujący

Odnośnie własnoręcznego kalibrowania.
    Dawno temu kupiłem monitor Eizo S2431W od Tom01. Dopłacałem do "wybranego z wielu" egzemplarza i dodatkowej kalibracji. Na monitor czekałem kilka miesięcy, ale w końcu odebrałem towar. Byłem bardzo zadowolony z monitora, który używałem kilka lat. Wydawało mi się, że jedynie profesjonalna kalibracja przez doświadczonego użytkownika jest w stanie dać takie efekty. Jak się później okazało byłem trochę w błędzie.
    Kilka miesięcy temu kupiłem Eizo CX271 z Color Navigator i EX2. Skalibrowałem sobie monitor do pracy w rożnych warunkach i efekt jest rewelacyjny. To samo ze starym S2431W, który powędrował do mojego brata.

Także jeżeli ktoś profesjonalnie chce zajmować się grafiką czy fotografią polecam taki kablibrator, świetna sprawa. Wszystkim chcącym dość do tego efektu "na oko", życzę powodzenia .

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie Odp: Kalibracja monitora - początkujący

Zrównania właściwości monitora ponad 2x droższego i kilka klas lepszego do możliwości gorszego, raczej nie należy rozpatrywać w kategorii sukcesu. Kalibrator EasyPix kompletnie nie nadaje się nawet do słabych monitorów, nie mówiąc o CX.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów