Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Reportaż - zasady

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie przesadzaj, MrDeadhead. Jeśli ktoś używa 15'' displayu, komórki czy innego palmtopa do przeglądania internetu, to powinien się liczyć ze scrollowaniem zawartości stron. Nieuważam by zamieszczanie wszystkiego w mikroskali było najlepszym rozwiązaniem.
    Akurat na stronie Pikczera ja mam z kolei na 22''(1680x1050px) całe mnóstwo pustej powierzchni i na moje oko wszystko mogłoby być większe. Ale nie mam wcale pretensji do twórców strony o rozmiary, ponieważ zdaję sobie sprawę z rozmiarów ekranu jakiego używam.
    Mellan ze scrollowaniem to ja sie licze, nie przesadzam az tak bardzo. Tylko chodzi mi o to ze flash nie jest taki elastyczny sam z siebie ze scrolle tworzy automatycznie jak sie nie miesci w oknie i o to mi glownie chodzi. I pretensji tez strasznych nie mam, poprostu spotykam sie z tym nie po raz pierwszy az wreszcie przelala sie czara goryczy i musialem gdzies swoje zale wylac Dobra, koniec OT.
    Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To mile co piszecie, ale to nie jest moja glowna strona www 8)
    To wyglada tak, ze jak robie jakies zdjecia i np. jest potrzeba pokazania ich na szybko czy to rodzinie czy znajomym, to wykorzystuje do tego automatyczne tworzenie stronki www dostepne w Photoshopie i tyle. Zdaje sobie sprawe z uciazliwosci i malej mozliwosci ingerencji w opcjach ale to jak juz powiedzialem sluzy tylko i wylacznie do szybkiego podgladu sesji przez innych ludzi :razz:

ps
    stworzenie jej koszuje mnie 5-10 sekund - to chyba warto tak szybko i mobilnie wyslac komus np. 80 fotek z sesji - nawet kosztem funkcjonalnosci? ;-)
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 11-05-2008 o 20:08

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    ...to chyba troszke nie wiemy co mowimy/piszemy.
    Chyba faktycznie, bo przecież:
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ksiazke sie czyta a nie oglada!

Ale wracając do wątku... zasady?:
    - być tam, gdzie coś się dzieje, a dzieje się wiele
    - nie bać się akcji
    - być szybkim
    - być jeszcze szybszym :-)
    - i najważniejsze - umieć przewiedzieć rozwój sytuacji
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

a jak sytuacja jest yyy statyczan
    stoja panie na scenie i się lekko dygaja na boki panowie obok z akordeonem...duuuuzo dalej pouciekali w cien widzowie, w ogole scena pod slonce .... no i jak tu zdjecie dobre zrobic?
    zobaczymy co mi na kliszy wyjszło
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

Oj da się z takiego czegoś jest się w stanie zrobić hmmm 6 zdjęć (to takie minimum na fotoreportaż)na pewno. Zaczynasz jeszcze przed ich wejściem na scenę, jakieś przygotowanie coś w tym stylu i potem scena widownie (tu czasem warto pokazywać poszczególnych ludzi, którzy przeżywają imprezę niż masę która niknie na zdjęciach.

Domyślnie

dzieki
    na szczescie impreza cykliczna wiec co tydzien mam okazje popracowac chociaz nie do konc amnie to interesuje ale dobra i taka wprawka tylko klisze mi się kończą

Domyślnie

heh ja takich imprez nie robie analogiem wynika to także z tego, że zdjęcia muszą szybko trafić do redakcji... nie ma także często czasu na jakąś dogłębną obróbkę...

Domyślnie

Na szczescie ja nie musze być szybka robię zdjęcia dla siebie

nie moje zdjęcia co prawda ale tak dla zapoznania z tematem, moze ktos ma jakies sugestie jak chwytac chwile?
    http://www.umsieradz.pl/forum/viewto...t=776&start=25
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 16-05-2008 o 12:10

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Jeżeli podczas trwania wystepu będziesz miała możliwość wykonania zdjęć w bardzo bliskiej odległości sceny (np. z boku) efekt będzie jeszcze lepszy :-). Warto także zaczekać do końca imprezy. Często zdarza się iż główne "gwiazdy" po zakończeniu występów "pozują" i wtedy można wykonać naprawdę świetne ujęcia. Taki Pan z akordeonem w ludowej odzieży to nie byle kto :-).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 16-05-2008 o 12:19
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    a jak sytuacja jest yyy statyczan
    stoja panie na scenie i się lekko dygaja na boki panowie obok z akordeonem...duuuuzo dalej pouciekali w cien widzowie, w ogole scena pod slonce .... no i jak tu zdjecie dobre zrobic?
    zobaczymy co mi na kliszy wyjszło
    No jak musisz pod słońce to chyba tylko lampka ;-)
    Statycznośc ma swoje plusy, jest duuużo czasu na ustawionka i wiele ujęć z których coś da się wybrać. Jak piszesz "cykliczna" to myślę, że coś extra musi wpaść, nie ma wyjścia.
    C-F-K - forever

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów