Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Reportaż - zasady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    oto jest moj fotoreportaz w Cynamonie - tak ja rozumiem fotoreportaz z eventu:
    http://mariusz.peppermedia.pl/cynamon/
    Kilka na prawdę ciekawych zdjęć. Jednak jak na mnie trochę za długi Trochę za dużo podobnych ujęć...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jedi Zobacz posta
    Kilka na prawdę ciekawych zdjęć. Jednak jak na mnie trochę za długi Trochę za dużo podobnych ujęć...
    MAsz racje - bo ten przyklad nie byl podany jako ideal, tylko jako fotoreportaz goscia, ktory sie caly czas uczy - ale dzieki za szczery komentarz :wink:
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 08-05-2008 o 22:19

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

ps
    Właśnie taką jakość "techniczną" miałem na myśli.
    EOS + Speedlite

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Właśnie taką jakość "techniczną" miałem na myśli.
    Tzn.?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Tzn.?
    Brak szumu, zdjęcia ostre, ciekawa gra światła bez niedoświetleń i przepaleń. Jak na mój gust zdjęcia mogły by być odrobinę jaśniejsze, jednakże zaprezentowane oświetlenie także jest ciekawe, wprowadza pewien klimat.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

To chyba troszke zmanipulowane pytanie i niezbyt trafne ;-)
    Ksiazke sie czyta a nie oglada!
    Mam córkę. Właśnie minął jej rok. Każdy dzień zaczyna od swoich ulubionych książek... a nie czyta :-)
    Ale... specjalnie dla ciebie inny przykład - wszelakie albumy zawierające ilustracje, ryciny, rysunki, reprodukcje, schematy, mapy i wreszcie zdjęcia.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Mam córkę. Właśnie minął jej rok. Każdy dzień zaczyna od swoich ulubionych książek... a nie czyta :-)
    Ale... specjalnie dla ciebie inny przykład - wszelakie albumy zawierające ilustracje, ryciny, rysunki, reprodukcje, schematy, mapy i wreszcie zdjęcia.
    No to jeszcze lepszy przyklad - gratuluje
    Bo jak w dobrym albumie czy mapach nie jest wazna jakosc zdjec i rysunkow/map czy ilustracji, to chyba troszke nie wiemy co mowimy/piszemy.

Ale moze zakonczmy ta bezsensowna dyskusje, bo nie rozumiemy sie (i chyba sie nie zrozumiemy) a to do tego watku nic nie wnosi.

pozdrawiam

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja jako webmaster musze sie doczepic: zakladajac strone bierz pod uwage ze nie wszyscy korzystaja z 19 calowych monitorow, a galeria postawiona na silniku flashowym jest strasznie sztywna i dretwa bo nijak nie da sie jej pomniejszyc/przewijac no i na 15'' laptopie nie da sie w calosci wszystkiego zobaczyc.... (tak, wiem, jest nawigacja z boku ale nie wszyscy preferuja takie rozwiazania...) Troche zasad usability by sie przydalo opanowac
    Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrDeadhead Zobacz posta
    A ja jako webmaster musze sie doczepic: zakladajac strone bierz pod uwage ze nie wszyscy korzystaja z 19 calowych monitorow, a galeria postawiona na silniku flashowym jest strasznie sztywna i dretwa bo nijak nie da sie jej pomniejszyc/przewijac no i na 15'' laptopie nie da sie w calosci wszystkiego zobaczyc.... (tak, wiem, jest nawigacja z boku ale nie wszyscy preferuja takie rozwiazania...) Troche zasad usability by sie przydalo opanowac
    Nie przesadzaj, MrDeadhead. Jeśli ktoś używa 15'' displayu, komórki czy innego palmtopa do przeglądania internetu, to powinien się liczyć ze scrollowaniem zawartości stron. Nieuważam by zamieszczanie wszystkiego w mikroskali było najlepszym rozwiązaniem.
    Akurat na stronie Pikczera ja mam z kolei na 22''(1680x1050px) całe mnóstwo pustej powierzchni i na moje oko wszystko mogłoby być większe. Ale nie mam wcale pretensji do twórców strony o rozmiary, ponieważ zdaję sobie sprawę z rozmiarów ekranu jakiego używam.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 11-05-2008 o 18:23
    C-F-K - forever

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów