Pomysł jakiś jest, ale zupełnie nie rozumiem po co tyle pustego miejsca z lewej strony. W takim portrecie centralny kadr jest całkowicie uzasadniony i poprawny, a już szczególnie gdy w tle nie ma nic.
puste miejsce jest uzasadnione w oryginale jest tam napis, który przed wstawieniem fotek na forum wymazałem. Po prostu nie wiem czy już czas na ten napis i czy fotki spełniają odpowiednie kryteria
40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty
nosy poznikały - czas wziąśc w rękę pędzel i troche ręcznie podmalowac bo za płasko to wygląda - zwłaszcza 2. - wyszło trochę jak .... no boje się użyc tego słowadwie kropki na środku twarzy ...
Jedno jest pewne, pasujecie do siebie :-)
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Zmniejsz trochę krycie warstwy z teksturą, powinno być lepiej. Albo weź tablet i troszkę wzmocnij cienie. Albo maskę i dodaj troszkę więcej transparentności teksturze przy nosie.
Ostatnio edytowane przez Fotograf1995 ; 17-02-2009 o 23:26
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
A mnie się nie podobają rogi diablicy ... są jakieś takie płaskie i proste od wewnętrznej strony +uwagi poprzedników.
Uważam, że jedynka znacznie lepsza od dwójki. Fajny temat. Jakoś tak z tapetą na pulpit mi się kojarzy. Pozdrawiam!
1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety
Pomysł dobry, wykonanie tez, ale za duzo czarnego tła na zdjęciach. Poza tym gdyby kadr był bardziej centralny też byłoby ciekawiej. Rozumiem złoty środek, magiczny trójpodział i takie tam, ale w tym przypadku to nie siadło.