Gdzieś na dpreview czytałem odpowiedź Canona w tej sprawie. Coś w stylu, że ich zdaniem lepiej stracić kilka(??) fotek z bufora niż zniszczyć kartę i/lub bodyZamieszczone przez KuchateK
Gdzieś na dpreview czytałem odpowiedź Canona w tej sprawie. Coś w stylu, że ich zdaniem lepiej stracić kilka(??) fotek z bufora niż zniszczyć kartę i/lub bodyZamieszczone przez KuchateK
Pozdrawiam
Marek
??
Skoro potrafili w takim G5 to co ma sie niszczyc w 20D?
Chodzi przeciez o zmiane dzialania tego wlacznika przy drzwiczkach... Zamiast wylaczac aparat dorzucamy jakies pikadelko...
...
nie wiem, coś takiego wyczytałemZamieszczone przez KuchateK
a może ...... ktoś chciał zabezpieczyć kartę/body przed nieświadomym jej wyjęciem przy właczonym aparacie ?? Jeden pikadełko skojarzy z niebezpieczeństwem, drugi nawet tego nie usłyszy ... jak pikadełka właczonych świateł w bryce ;-) Jeśli np. Digic II czy inna kość bezpośrednio podłączana z kartą nie ma zabezpieczeń portów/końcówek to może się sfajczyć .... ale to moje dywagacje - jakiś powód musi być, skoro tak długo tego nie zmieniają
Pozdrawiam
Marek
Przeciez kompakty tez na DIGIC'ach jada...
Wiesz jaki jest powod?
Trzeba sobie cos zostawic do nowego body zeby w ulotki bylo co wpakowac za pare miechow
Olejmy temat... Szkoda czasu...
...
Pare miechow? Przeciez juz ze 4 lata sie z tym zabezpieczeniem w dSLR bujajaZamieszczone przez KuchateK
![]()
Ty myslisz ze ile tak mozna megapixele i ISO pakowac
Jak juz skoncza to dorzuca spota, drzwiczki, jakies dmuchadelko matrycowe, takie tam rozne... A na cemosa XI napisza XII na takiej samej zasadzie jak na kita napisali II![]()
...
Uważam, że w temacie pchania bajerów do puszek można jeszcze baaardzo wiele zrobić, co da pracę marketingowcom pracę przez wiele lat :-). Niezależnie od dźwiczek ;-). Niech się jeszcze zmieni kilka razy szef produktu, który będzie miał inne wizje...
Masz rację szkoda czasu na takie dyskusje. gdyby ktoś z nas miał wpływ na poczynania Canona, to miałyby one sens.
Pozdrawiam
Marek
W sumie uzytkownicy tez maja cos do powiedzenia, przypuszczam ze Canon czyta taki fora zeby znac opinie o swoich produktach, wiec takie dyskusje maja IMVHO duzy sens...Zamieszczone przez MarekC
obyś miał rację :-)Zamieszczone przez Polaco
Pozdrawiam
Marek