Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Zamiana na 400D? 450D? D40? z samsunga..

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem jak to jest w innych MM, ale w Łodzi jeszcze nigdy na oczy nie widziałem L-ek...
    Poza tym MM ma tak zbójeckie ceny, że ja tam chodzę tylko się pośmiać...
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

bo czytali dużo wcześniej to forum,bo mają dość wątków typu (za ciemno, nie ostro,nie te kolory itd.) bo zrobili już masę zdjęć lustrami i wiedzą jak jest na początku.
    Bo chcą Cię ostrzec i nie miej im tego za złe
    A ja to co? może nie robiłem zdjęć lustrzanką na forum jestem też nie od wczoraj, a im bardziej zaawansowany fotograf tym gorzej pamięta jak było na początku, jak ktoś już kupuje lustro to wątpię żeby mu się rozmyśliło „bo jednak woli kompakty” – jeszcze z takim przypadkiem się nie spotkałem, jedyne co, to fakt że są gusta i guściki, jeden chodzi z workiem stałek a drugi ma tylko dwa obiektywy i jest zadowolony, Problemem jest rozpracowanie kusiu0 (przyznaje się ze na tym etapie jest ciężko), ale z drugiej strony możemy zaoszczędzić pieniądze znajdując właściwy zestaw od razu. Cieszę się że sprzedawca mi wcisną na początek Tamrona 28-75 (kiedy to byłem zupełnym laikiem w dziedzinie fotografii), zamiast kit’a bo tami tak jak kit pozwala zobaczyć co jeszcze będziemy potrzebowali, a że jest dużo tańszym zamiennikiem L, jednakże nadal prezentującym bardzo dobrą jakość, nie będziemy musieli go wymieniać – sytuacja ma się gorzej jeżeli okaże się że osoba która zaczyna zabawę z fotografią jest zwolennikiem stałek. Tyle jeżeli chodzi o szkła, natomiast body to już cięższa sprawa, ja mam 400D jednakże nie raz przez myśl przeszedł mi 40D, tutaj trzeba sobie samemu odpowiedzieć na pytanie na jakim etapie fotografii jesteśmy i na jakim prawdopodobnie się zatrzymamy. Mógłbym tak pisać w nieskończoność, dodam tylko jeszcze do zestawu który zaproponowałem tele 70-200/f4L (to szkło można sobie spokojnie dokupić do zestawu później, ważniejszy jest szeroki kąt i zoom spacerowy) oraz lampę 430/580 Ex, (do osób które zaczynają zabawę z lustrami) zdziwilibyście się ile może dać zewnętrzna lampa błyskowa.

Domyślnie

na razie pracowalem tylko z lampa C 244T, a to czego potrzebuje na start to jakis zakres 17-120 bo przegladajac swoje zdjecia natrafilem tylko na kilka takich w ktorych tele byloby mi potrzebne, wiec to odloze na pozniej. LV mi nie potrzebne bo mam nawyk na wizjer, w samie byl 3,5" lcd wiec nie chcialo sie go wlaczac ;p;p
    to co na start jak najtaniej starczy jakis tam 28-75 i stałka 50 ?
    bo body stanelo na 400d jeszcze sie nim w sklepie pobawie czy w reku lezy, wiadomo gusta. czy moze zamiast tam, c 17-85? czy to serio najmniej oplacalne szklo ?

Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Ja bym na twoim miejscu wybrał 28-75 – optycznie dorównuje 24-70L, tylko AF i jakość wykonania jest gorsza, za 1100 zł dostajesz szkło które optycznie dorównuje modelowi za 4000 zł. Poszperaj troszeczkę na tym forum i poczytaj opisy użytkowników (te pod postami), zazwyczaj jest tam opis zestawu fotograficznego autora postu, zobaczysz jakie ludziska mają szkła, T 28-75 dosyć często się pojawia.

Uzależniony

Domyślnie

tylko 28mm to 45 na cropie, niektórym może się to wydać cokolwiek wąsko. 17-85is jest bardzo opłacalny, w kicie z 40d Osobno, to rzeczywiście super okazja nie jest Kit (zwłaszcza IS) + 50/1.8, tak jak koledzy pisali, to dobry start.

Miasto
    Wrocek

Domyślnie

To prawda, że 28 mm na cropie to dosyć wąsko ale zakładamy poszerzenie swojego zestawu, a w momencie kiedy kupimy 17-85, kupienie szerszego kąta nie będzie miało już takiego sensu jak w przypadku tamrona i Tamron jest jakościowo lepszy, a drugim założeniem jest sprawdzenie co będzie najlepsze dla kusiu0, a to szkło jest do tego idealne podobnie jak kit tylko że nie będzie trzeba go w przyszłości wymieniać na inny.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bo to wszystko zależy od tego z czego człowiek sie przesiada na cyfrowe lustro. Jesli z analogowego, to zwykle nie ma problemu. Jesli z cyfrowego kompakta, to różnie bywa... W sumie najbardziej zblizony do samsunga będzie zestaw szkieł kit IS + 55-250 IS. Do tego 50/1,8, żeby zobaczyć co lustro naprawdę potrafi.

sothis
    Guest

Domyślnie

http://fotosounddirect.com/productde...nrophvwnzjgmew
    do tego zwrot F140 jezeli ktos majeszcze jakies watpliwosci, ze 17-85is nie jest oplacalnym szklem przy przeliczeniu waluty 1:4.4pln i zwrot 140 funtow bo tylejest za ten kit.wystarczy dobrze poszukac a i torba hama i 4gb cf do tego. pozdr

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów