Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: SKLEP CYFROMAN na allegro ?

Domyślnie Zdecydowanie odradzam

Zakupiłem u niego ładowarke do 450d fakt faktem nigdy bym u niego nic nie kupił ale pomyślałęm sobie " Co może być z ładowarką nie tak" więc zaryzykowałem. Towar przyszedł ale ku mojemu zdziwienu ładowarka jest podrobiona a miała być orginalna. Tak się składało że miałem w domu dwie ładowarki orginalne jedna od 450d a druga od 1000d są takie same. Zakupiona ładowarka różniła się od pozostałych. Napisałem do niego że ma dwa dni na zwrot pieniędzy a jeśli tego nie zrobi zgłosze sprawe organom ścigania i będzie odpowiadał za wyłudzenie, oszystwo i handel podrobionym towarem. Jakby będzie mało zwróce się do canona że podszywa się pod ich logo. Ku mojemu zdziwieniu kase oddał momentalnie. Tak czy inaczej odradzam wszystki.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Właśnie sprawdziłem konto Cyfroman na alledrogo i się okazało że jest ZAMKNIĘTE na nasze szczęście :-)
    Wyrazy współczucia za użeranie się z takimi typkami.
    Jedno konto jest zamknięte, ale na drugim interes się kręci: sklep_cyfroman
    398 negatywów, 349 neutrali i wciaż są chętni żeby kupować...
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2X Zobacz posta
    Właśnie sprawdziłem konto Cyfroman na alledrogo i się okazało że jest ZAMKNIĘTE na nasze szczęście :-)
    Wyrazy współczucia za użeranie się z takimi typkami.
    Chyba jednak nie:
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=2619104
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Jak zauważyłem gość posiada kilka kont :

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3756914 to konto FOTO_CYFROMAN jest zawieszone, a jak napisał mój poprzednik to konto czyli SKLEP_CYFROMAN http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2619104 jest aktywne.
    Gość ma jeszcze jedno konto czynne CYFROMAN_PL http://allegro.pl/show_user.php?search=CYFROMAN_PL
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    Witam ja równiez kupowałem u niego 300d i było ok
    wyslał i po dniu aparat padł tonormalnie przyjał gwarancje i wysłal drugie body w doskonałym stanie.. miałbyć tez orginalny aku drugi do niego nowy (dokupiony) a był używany ale po zgłoszeniu tego faktu dosłał osobno nowy aku niezadając zwrotu używanego (choć tylko trzymał 100 zdjęć)..
    wiec jak najbardziej uczciwy człowiek i można polecić.
    A u mnie wyglądała sprawa tak. Że kupiłem aparat 500d podjechałem, był w domu. Aparat oglądałem nowy. Tyle że normalnie sprzedawany jako kit czyli z obiektywem, a u niego kupiłem sam korpus. Znając życie obiektyw poszedł osobno. Aparat chodził 6 miesięcy teraz wysypał się wyświetlacz w wizjerze. I z tego co widzę to gość musi często podróżować i może dlatego nie odpowiada itd.Aparaty NOWE są sprowadzane z krajów gdzie są dużo tańsze(USA i JAPAN). U mnie Japan. I tu jest pies pogrzebany bo gwarancje tych krajów nie obejmują Europy. I co teraz? Dlatego tak tanio! Gościa nie bronie ale domyślam się że tak to wszystko wygląda. Reszte można sobie dopisać. Ja mam mieszane uczucia bo na początku było wszystko OK a teraz mam problem, bo jak wyślę do serwisu Canona to mogą mi nie uwzględnić gwarancji.

Domyślnie

Witam,
    kupiłem u niego akumulator do 550d (Canon LP-E8), miał być nowy i oryginalny. Przesyłka była u mnie błyskawicznie, ale akumulator nie był oryginalny. Kupiłem podróbkę, tyle że dobrze wykonaną i trudną do rozpoznania. Akumulator był zapakowany w pudełko z hologramem. Oczywiście nie otrzymałem paragonu.
    Napisałem, więc w tym samym dniu e-maila do człowieka. O dziwo, odpisał szybko, i szybko też zwrócił pieniądze.

Niemniej nie polecam. Naciąga ludzi sprzedając podrobiony towar, czego ma pełną świadomość. Do tego nie fiskalizuje sprzedaży.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów