Kupowałem u tego Pana aparacik ok 2 lata temu i wszystko było w porządku
Kupowałem u tego Pana aparacik ok 2 lata temu i wszystko było w porządku
a ja nie kupiłbym tam aparatu...
nie wiedząc jaki przebieg ma aparat
nie wiedząc skąd jest
gdzie będzie realizowana gwarancja
oraz czytając negatywne komentarze - za dużo ich
lepiej wydać kilka złotych więcej i mieć spokojną dusze....
takie moje zdanie
Mnie się ten koleś też nie podoba.Każda aukcja powinna byc rzetelnie opisana,stan aparatu,akcesoriów,zdjęcia sprzedawanego przedmiotu,a nie kilka szablonów aukcji z zdjęciem nowego aparatu i lakoniczny opis.Koleś zamiast postawić na jakość swoich aukcji odwala manianę.Do tego niech wam się nie wydaje że sprzęt jest z jednego zródła,koleś kompletuje zestawy skupując naprzykład karty i obiektywy na allegro http://allegro.pl/item492358985_cano...5_3_5_5_6.html
Nie wiem jak wy,ale ja bym za taką kasę nie chciał dostać "składaka",lepiej żeczywiście szukać okazji z pierwszej ręki od zwykłych allegrowiczów.
Witam nie polecam tego sklepu a nawet przestrzegam sznownych forumowiczy!!!! Kupiłem Aparat za 1700 i co ... nic zero kontaktu a nawet wiecej o dziwo patrze na jego strone a tu co widzę mój ponoć wygrany aparat. Cos facet wałkuje. przeczytajcie negatywy one mówią wszystko.
Canon 30D+40D i coś tam ze szkła i metalu:-|
Ostatnio, zakupiłem u sprzedawcy, "sklepcyfroman", Canona 20D. Wprawdzie "dwustopniowo" :-), ale jestem usatysfakcjonowany w 100%. Zresztą to już u tego pana trzecie lub nawet czwarte zakupy. Jeżeli chodzi o 20D...odbierałem osobiście i chociaż egzemplarz wydawał mi się trochę "wytłuczony"- wizualnie w stanie b. dobrym, to jednak kupiłem. Po przyjeździe do domu stwierdziłem, że przy większej przysłonie, widoczne są paprochy. Napisałem maila z załączonymi fotkami. Odpowiedź błyskawiczna-wymiana lub czyszczenie matrycy + wysokiej jakości filtr UV jako rekompensata za podróż(75km w jedną stronę). Propozycja mnie satysfakcjonowała. Drugi egzemplarz - stan wizualny i mechaniczny b.dobry. Matryca w zasadzie też czysta....jedynie przy f powyżej 24 widoczna mini plamka. Transakcja za każdym razem odbywała się w przyjemnej atmosferze.To już jego drugi nick na Allegro. Wcześniej miał nick "cyfroman". Gościu bezkompromisowy jeżeli chodzi o nieuczciwych Allegrowiczów. Nie jestem pewien jaki jest stan faktyczny jeżeli chodzi o te negatywy i neutrale, ale wiem z własnego doświadczenia (pomimo, że na Allegro jestem 7 lat i mam blisko 200 samych pozytywów),że oszołomów i naciągaczy na Allegro jest pełno. On ma wyrobioną "markę" i ludzie i tak u niego kupują, biorąc pod uwagę b. atrakcyjne ceny jakie oferuje. Zresztą zawsze jest ta trzymiesięczna furtka w "razie gdyby" coś pierdyknęło. Ja za każdym razem miałem szczęście i sądzę, że tym razem również sprzęt pochodzi dłuższy czas.
A tak nawiasem mówiąc, rzeczywiście Cyfroman o sprzęcie i fotografii , najprawdopodobniej ma "smętne" pojęcie. Ważne, że jest dobrym handlowcem i można u "niego" tanio kupić niezły sprzęt.
Pozdrawiam
Teraz występuje pod nickiem CYFROMAN_PL, według mnie to taki allegrowy cwaniaczek. Zobaczcie, na większości jego aukcji podbijają mu ceny te same nicki. W opisie jedynie gg i email, brak tel, adresu itd. Ja bym nic nie kupił u takiego sprzedawcy.
Miałem z nim doczynienia jeden raz, sprzedaje sprzęt używany jako nowy, zero kontaktu, telefony odbiera chyba babcia, na towar czekałem miesiąc dostałem nie to co zamawiałem, kolejny miesiąc na zwrot kasy. Szkoda zachodu. Oczywiście WSZYSTKO bez faktury. Zero danych firmy, zero adresu. Wystarczy poszukać opinii o nim w sieci.
-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()
To ja może odświeżę temat. Kupiłem u niego mój 50d i sprzęt wydaje się być ok. Sprzedawca jednak zdecydowanie nie jest ok! ODRADZAM! Powód? Na przesyłkę czekałem jakieś półtora tygodnia. Przesyłka była bez paragonu (a jeśli ma się sklep, to jest to obowiązek) i bez instrukcji obsługi (też obowiązek sprzedającego - choćby kserokopię). W dodatku nie załączył zamówionej dodatkowo karty 16 GB. Zamiast zamówionego akumulatora 4000 mAh firmy Max Power (jak opisał w wysłanej mejlem ofercie) załączył akumulator 3500 mAh. Obiecał dosłać brakujące elementy i akumulator. czekam już kolejne półtora tygodnia. Facet obiecywał wysłać tydzień temu, potem kreci, że wysłał, a wszystko wskazuje na to, że to guzik prawda. Dziś w końcu wysłałem do niego mejla z żądaniem zwrotu pieniędzy wpłaconych za kartę i akumulator i zagroziłem sądem. Szkoda czasu i nerwów! OMIJAĆ Z DALEKA!
Częściowo odwołuję, co napisałem. WYSŁAŁ - list leżał u sąsiada. Dosłał rachunek i kartę. Nie dosłał jednak właściwego akumulatora ani rachunku za kartę. Z kartą też nie wyszło ok - zamiast karty pqi 16 GB 233x - którą zamawiałem - dostałem pqi 16 GB 120x. "Fajnie" się handluje z tym panem...![]()
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/