Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: SKLEP CYFROMAN na allegro ?

Coś już napisał

Domyślnie SKLEP CYFROMAN na allegro ?

witam

Na dniach bede kupował korpus Canona 40D, obserwując allegro przystępne ceny oferuje pewien allegrowicz o nicku SKLEP CYFROMAN, który sprzedaje nowe 40D korpusy za cene którą sie wylicytuje (bez ceny minimalnej)
    Planuje własnie u niego zakupić ale nie wiem czy można mu zaufać i czy sprzet jak i gwarancja i cała transakcja nie bedzie problematyczna.

link do ofert użytkownika:
    http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2619104

Prosze o jakąs wskazówke lub opinie, z góry dziękuje

PS Szukałem w wyszukiwarce ale bez skutku

Uzależniony

Domyślnie

ja kilka razy pisałem do nich z zapytaniami o sprzęt,ale zero odpowiedzi, więc kupowałem u innych.
    Heniek

Coś już napisał Awatar michaelx

Domyślnie

pomimo tylu pozytywów jednak negatywy a nawet neutralne pokazują iż nie do końca jest tak "kolorowo", chyba również szukałbym gdzie indziej tym bardziej że jest gdzie szukać..
    Pozdrawiam
    W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ven Zobacz posta
    witam
    Planuje własnie u niego zakupić ale nie wiem czy można mu zaufać i czy sprzet jak i gwarancja i cała transakcja nie bedzie problematyczna.
    Ja bezproblemowo kupiłem u CYFROMANA używane 10D. Mogę zatem go polecić.

Po pierwsze, zauważ, że w opisach aukcji CYFROMANA nie ma mowy o gwarancji.
    Sądzę, że facet ma jakieś bezpośrednie kontakty w Japonii (moje 10D było z Japonii) i ściąga stamtąd co się da (używki, refurby, powystawki, a pewnie i nówki-sztuki), ale bez gwarancji.

Po drugie, zauważ, że prawie wszystkie aparaty są wystawione w aukcjach bez minimum, więc zwycięzca kupuje za tyle ile był gotów zapłacić - CYFROMAN oferuje to, co jest w opisie i nie narzuca Ci ceny. Twój wybór i ryzyko.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja bym tam nigdy nie kupil u goscia ktory ma w negatywach i neutralach opisanych tyle ciekawych historii

No chyba ze osobiscie, tylko to juz inna bajka

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Po pierwsze, zauważ, że w opisach aukcji CYFROMANA nie ma mowy o gwarancji.
    Negatyw - pią 25 maj 2007 22:12:38 CEST
    Cytat Zamieszczone przez SKLEP_CYFROMAN
    [Odpowiedź z: pią 25 maj 2007 23:45:40 CEST] Każy aparat ma gwarancję i można dokonać naprawy w ramach gwarancji lub wymienić na inny egzemplarz.

Coś już napisał

Domyślnie

chyba dzieki Wam przejzałem na oczy.
    Jesli nie cyfroman, to gdzie moge tanio zakupic nówkę EOS 40D z gwarancją ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ven Zobacz posta
    Jesli nie cyfroman, to gdzie moge tanio zakupic nówkę EOS 40D z gwarancją ?
    a kuku 3100 dla forumowiczów. zapraszam na PM.

bio3y
    Guest

Domyślnie

co do "cyfromana" to jeszcze dodam że zdjęcia produktów nie odpowiadają produktom. Tzn real foto przedstawia egzemplarz który dawno jest schandlowany. Znajomy naciął się u niego na fuji S2... na zdjęciu nówka sztuka, a dostał poobijany i miejscami popękany aparat nie nadający się prawie do użytku, na szczęście z reklamacją obyło się bez większych problemów

Pifko
    Guest

Domyślnie

To ja odgrzeje stary wątek ;-)
    Ale może informacja będzie przydatna dla innych chętnych na zakupy u Cyfromana.

na początku - tak jak Wy byłem dość sceptycznie nastawiony do zakupu u tego Pana. Poszukałem opinii w necie jak i przeczytałem całe mnóstwo komentarzy.

Ostatecznie kupiłem aparat i zdecydowałem się na odbiór osobisty, bo mieszkam dośc blisko Kuźni Raciborskiej... Ostatecznie mogłem przecież po prostu nie kupić aparatu.

Ale do rzeczy. Wylicytowałem używanego 30d. Pojechałem go odebrać, ale jak się okazało Pana Romana nie było w domu - zostałem dośc miło przyjęty przez jakąś kobietę.

Aparat obejrzałem dokładnie, przejrzałem czy wszystko jest w zestawie (było nawet oryginalne pudło, choć w aukcji nie było o nim słowa). Poszedłem też na dwór zrobić zdjęcie niebu - żeby zobaczyć jaki jest stan matrycy. I niestety, nie był on za dobry Tzn było widać dość sporo syfów.

Zadzwoniłem więc do Pana Romana w tej sprawie i umówiliśmy się (telefonicznie, ja ciągle byłem w jego domu) na taki układ, że aparat biorę - i jeśłi w domu czyszczenie gruchą nic nie da, to Cyfroman dośle mi inny egzemplarz 30d.

Przyjechałem do domu, podmuchałem grucha - i niestety, syfki na matrycy zostały. No więc zadzwoniłem do Pana Romana, który obiecał mi, że pośle mi zdjęcia (wg moich wskazań) z paru różnych aparatów - żebym mógł ocenić stan matrycy.

I rzeczywiście - za niedługo dostałem do wyboru zdjęcia z 3 różnych aparatów (30d oczywiście). Wybrałem jeden z nich i czekałem na przesyłkę. Po dwóch dniach przyszła do mnie paczka z aparatem (samo body - na wymianę), nową kartą gwarancyjną (od niego) i ... 20zł na wysyłkę z powrotem. Szok ;-))

Szok szczególnie dlatego, że ja NIE odesłełam mu jeszcze poprzedniego body. Czyli w pewnym momencie miałem u siebie 2 x 30d... Cała operacja nic mnie nie kosztowała, bo dostałem nawet owe 20zł na wysyłkę. Aparat odeslałem, ładnie podziękowałem a teraz cieszę się 30d w świetnym stanie. (lepszym niż poprzedni egzemplarz)

Czyli - reasumując - nie ma się co bać kupować u Cyfromana, bo to JEST uczciwy człowiek.

Przed zakupem kontaktowałem się z wieloma kupującymi, którzy zakupili u niego lustrzanki. Niektórzy pisali, że były jakies problemy, ale zawsze wszystko dorbze się kończyło. Zauważcie prosżę, że chyba we wszystkich negach/neutralach ludzie piszą, że jeśli były jakieś problemy (przedmiot troche odbiegał od opisu itp) to zawsze dostawali oni zwrot pieniędzy albo wymianę na inny model tego samego aparatu. Pozatym ogromna część komentarzy to pozytywy.
    Ja już nauczyłem się, że nie należy oceniać ludzi tylko po negach - a powinno się też przeczytać sporo pozytywów. Ja sam również wystawiłem mu pozytywa i jestem ogólnie pisząc bardzo zadowolony z transakcji.

A teraz ciekawostka... Kiedy dzwoniłem do niego będąc w jego domu i oglądając matrycę - powiedziałem mu, że podniosłem lustro żeby zobaczyć jaki jest jej stan. W słuchawce usłyszałem "Jezu, Pan go rozkręcał?!" ;-DD Co świadczyć może o tym, że Cyfroman jako tako na lustrach się raczej nie zna ;-) A jest po prostu handlarzem.

Reasumując - polecam, bo mimo mogących wystąpić problemów, jest to uczciwy sprzedawca, któremu (przynajmniej w moim mniemaniu) bardzo zależy na zadowoleniu klienta.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów