Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: SKLEP CYFROMAN na allegro ?

Domyślnie

Jeśli jest z Poznania to kupiłem u gościa ... niecałe 4 lata temu Panasonica FZ30. Odbiór osobisty, nówka sztuka, wszystko w porządku... poza gwarancją, którą mi wydał ale nie podstemplował z tekstem "jak coś się stanie to podbijemy."
    Głupi małolat byłem, ale na szczęście gwarancja minęła a aparat żyje. Właśnie zamierzam go wystawić pod młotek, może znajdzie się chętny. Dobrze mi służył
    Ex-`pracownik` Canon Polska.
    • Canon 40D • Tamron 17-50 VC • Helios 58mm f/2 • Canon Deluxe 10 EG • REVUEtron c35s • Raynox DCR250 • 250, 500, 1000W •
    http://sobiech.deviantart.com
    http://NFSPlanet.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Ja w kontakt z gosciem wszedlem inna droga i przy okazji tez sie co nieco dowiedzialem skad ten sprzet bierze.

Sprzedawalem na allegro obiektyw kitowy 18-55. Gosc wylicytowal u mnie najwyzsza cene, powiedzialbym ze nieco kuriozalna biorac pod uwage jakosc 18-55 bo prawie 170 zl. No ale wolny rynek. Jednakze kontaktu z gosciem zero, maile, telefony..minely dwa tygodnie, zrezygnowany juz troche ze gosc nie reaguje. Dopiero gdy w mailu ode mnie pojawily sie slowa-klucze typu "negatywny komentarz" wplynela kasa. Podejrzewam ze niektorzy wplacajacy mu na konto uzywali slow "policja", "sąd" czy "pozew". Skonczylo sie pozytywnie, ale gdybym chcial u niego cos kupowac, to tylko z odbiorem osobistym..

Po tym jak obiektyw do niego dotarl zostal wystawiony jako nowy, chociaz uzywalem go dobry rok. Fakt, byl w bardzo dobrym stanie, ale na pewno nie nowka. Pylki za soczewkami itp. Mialem pewnosc, gdyz w zdjeciach przedmiotu na jego aukcji widnialy dokladnie te same numery seryjne co mojego obiektywu...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    [..]

Po tym jak obiektyw do niego dotarl zostal wystawiony jako nowy, chociaz uzywalem go dobry rok. Fakt, byl w bardzo dobrym stanie, ale na pewno nie nowka. Pylki za soczewkami itp. Mialem pewnosc, gdyz w zdjeciach przedmiotu na jego aukcji widnialy dokladnie te same numery seryjne co mojego obiektywu...
    Dla mnie to się nadaje na sprawę dla organów ścigania. Teraz nawet nie będziesz mógł ostrzec gościa, który wygrał, bo widać tylko pierwszą i ost. literę nicku. Zgłoszenie na policji tego typu sprawy może zaoszczędzić wielu potencjalnym klientom kłopotów.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Szczerze to jestem zdziwiony, że tak wiele osób, skuszonych niskimi cenami, daje się mu naciąć. Wszystko, co potrzebne by przeszła ochota na "promocje", widnieje w jego komentarzach. Wielokrotnie klikałem w jego aukcje po czym rezygnowałem jak tylko przeczytałem z kim mam do czynienia.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

padidar
    Guest

Domyślnie Nigdy ten sprzedawca!!!!!!

Witam dołączam się do wątku ponieważ zostałem oszukany przez tego sprzedawcę. Wylicytowałem aparat Canon 40d za 2200zł dla mnie duża kasa, pieniążki przelałem od razu, wysłał mi aparat dopiero po 2 tygodniach, a płaciłem za kuriera. Po otrzymaniu aparatu byłem zadowolony, że nie musze już mieć do czynienia z tym klientem, ale niestety po 3 tygodniach użytkowania, aparat sie zepsuł, odesłałem go na gwarancję i to był mój błąd, minęło juz 1,5 miesiąca i zero kontaktu od sprzedawcy pisałem do niego bardzo często, dopiero dzisiaj odpowiedział na mojego emaila. Odpowiedź nastąpiła po moim emailu w którym musiałem go straszyć policją allegro, krajowym rejestrem dłużników i sprawą cywilną, obiecał, że odeśle mi go za tydzień - mam nadzieję że w końcu go dostanę. Więc reasumując jak masz za dużo kasy, za mało nerwów to skorzystaj z jego aukcji, JA NIGDY WIĘCEJ- i będę go odradzał wszystkim.
    Pozdrawiam
    Piotr

Dopiero zaczyna Awatar inlis

Domyślnie

Ten gostek z tego co mi wiadomo ma dwa konta na Alledrogo

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem u niego ładowarkę do canona 450d miała być orginalna.....Tak się składa że ja mam kilka ładowarek właśnie do tego aparatu lecz jednak jednej mi brakuje. Ładowarka którą mi sprzedał jest podrobiona. Wygląda jak oirginał ale to podróbka.......Zastanawiam się czy nie zgłosić sprawy na policje za WYŁUDZENIE, OSZUSTWO, I HANDEL PODROBIONYM TOWAREM. MOGĘ JESZCZE ZGŁOSIĆ SPRAWĘ DO CANONA I WTEDY BĘDZIE MIAŁ WIĘKSZE PROBLEMY. Ogólnie mówiąc ODRADZAM GO KAŻDEMU

Dopiero zaczyna Awatar inlis

Domyślnie

Po takich właśnie ludziach widać o co chodzi w tym całym serwisie Allegro.
    Zależy im tylko na kasie za prowizję od sprzedaży

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triplex Zobacz posta
    Częściowo odwołuję, co napisałem. WYSŁAŁ - list leżał u sąsiada. Dosłał rachunek i kartę. Nie dosłał jednak właściwego akumulatora ani rachunku za kartę. Z kartą też nie wyszło ok - zamiast karty pqi 16 GB 233x - którą zamawiałem - dostałem pqi 16 GB 120x. "Fajnie" się handluje z tym panem...
    To może coś dopiszę. Kartę odesłałem krótko po zakupie w sumie. Wraz z nią ów akumulatorek, co się nie zgadzał z opisem. Zwrócił pieniądze, nawet za koszty przesyłki. Ale musiałem naprawdę ostro przycisnać, by wreszcie wpłynęły na konto. Chyba z 2 tygodnie zeszło. :/ NIE POLECAM!
    Eos 50d + 17-85 IS USM

Domyślnie

Właśnie sprawdziłem konto Cyfroman na alledrogo i się okazało że jest ZAMKNIĘTE na nasze szczęście :-)
    Wyrazy współczucia za użeranie się z takimi typkami.
    ------------------------------------------------
    :-(

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów