Ostatnio, zakupiłem u sprzedawcy, "sklepcyfroman", Canona 20D. Wprawdzie "dwustopniowo" :-), ale jestem usatysfakcjonowany w 100%. Zresztą to już u tego pana trzecie lub nawet czwarte zakupy. Jeżeli chodzi o 20D...odbierałem osobiście i chociaż egzemplarz wydawał mi się trochę "wytłuczony"- wizualnie w stanie b. dobrym, to jednak kupiłem. Po przyjeździe do domu stwierdziłem, że przy większej przysłonie, widoczne są paprochy. Napisałem maila z załączonymi fotkami. Odpowiedź błyskawiczna-wymiana lub czyszczenie matrycy + wysokiej jakości filtr UV jako rekompensata za podróż(75km w jedną stronę). Propozycja mnie satysfakcjonowała. Drugi egzemplarz - stan wizualny i mechaniczny b.dobry. Matryca w zasadzie też czysta....jedynie przy f powyżej 24 widoczna mini plamka. Transakcja za każdym razem odbywała się w przyjemnej atmosferze.To już jego drugi nick na Allegro. Wcześniej miał nick "cyfroman". Gościu bezkompromisowy jeżeli chodzi o nieuczciwych Allegrowiczów. Nie jestem pewien jaki jest stan faktyczny jeżeli chodzi o te negatywy i neutrale, ale wiem z własnego doświadczenia (pomimo, że na Allegro jestem 7 lat i mam blisko 200 samych pozytywów),że oszołomów i naciągaczy na Allegro jest pełno. On ma wyrobioną "markę" i ludzie i tak u niego kupują, biorąc pod uwagę b. atrakcyjne ceny jakie oferuje. Zresztą zawsze jest ta trzymiesięczna furtka w "razie gdyby" coś pierdyknęło. Ja za każdym razem miałem szczęście i sądzę, że tym razem również sprzęt pochodzi dłuższy czas.
A tak nawiasem mówiąc, rzeczywiście Cyfroman o sprzęcie i fotografii , najprawdopodobniej ma "smętne" pojęcie. Ważne, że jest dobrym handlowcem i można u "niego" tanio kupić niezły sprzęt.
Pozdrawiam