Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: SKLEP CYFROMAN na allegro ?

Miasto
    Baniocha/Piaseczno

Domyślnie

Odświeżę trochę ten wątek, aby przestrzec innych przed zakupami u tego Pana...
    12 czerwca kupiłem u niego Canona 300d, poprosiłem o wysyłkę pocztą, paczkę dostałem, uwaga, 26 czerwca... Aparat działał, wszystko niby OK, ale 30 czerwca odmówił współpracy, nie włączał się. Szanowny Pan Roman kazał odesłać aparat, co uczyniłem 2 lipca. Po licznych pytaniach o to co się dzieje z moim aparatem zaproponowałem wysłanie Canona 350D z dopłatą z mojej strony. Pan Roman się zgodził, 17 lipca przelałem na jego konto "ekstra" 200 zł i czekam na aparat. Czekam do dziś, czyli już 13 dzień. Pan Roman zapewnia mnie, że aparat został wysłany w zeszłym tygodniu... Chyba żółwiem...
    Mam nadzieję, że będzie to przestroga dla wszystkich, którzy będą chcieli kupić aparat u tego pana, żeby odbierali sprzęt osobiście, lub dopłacali do wysyłki kurierskiej.
    Canon 350D + 18-55 (kit) + Sigma 70-300 DL Macro Super + filtry

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Palec Zobacz posta
    Mam nadzieję, że będzie to przestroga dla wszystkich, którzy będą chcieli kupić aparat u tego pana, żeby odbierali sprzęt osobiście, lub dopłacali do wysyłki kurierskiej.
    Te żale to kierowałbym do Poczty Polskiej a nie do Pana Romana

Miasto
    Baniocha/Piaseczno

Domyślnie

Co do Poczty to nie mam zastrzeżeń przy poprzedniej przesyłce od Pana Romana, ponieważ została ona nadana (data ze stempla) 20 czy 21 czerwca... Więc 8-9 dni po wylicytowaniu
    Takie terminy potwierdzają komentarze na allegro.

EDIT: A co do tej notce o kurierze lub odbiorze osobistym, to Pan Roman oferuje "błyskawiczną wysyłkę w 1-2 dni", więc to chyba poczta stempluje paczki powiedzmy tydzień po nadaniu.
    Ostatnio edytowane przez Palec ; 29-07-2008 o 12:20

Belek
    Guest

Domyślnie

Niedawno kupiłem canon 20d. Poprosiłem o wysyłkę za pobraniem kurierem i dwa dni później miałem już aparat w domu. Może jednak warto dopłacić do kuriera? Poza tym zdecydowana większość komentarzy na allegro to pozytywy a malkontenci zawsze się znajdą.

Domyślnie

Witam ja równiez kupowałem u niego 300d i było ok
    wyslał i po dniu aparat padł tonormalnie przyjał gwarancje i wysłal drugie body w doskonałym stanie.. miałbyć tez orginalny aku drugi do niego nowy (dokupiony) a był używany ale po zgłoszeniu tego faktu dosłał osobno nowy aku niezadając zwrotu używanego (choć tylko trzymał 100 zdjęć)..
    wiec jak najbardziej uczciwy człowiek i można polecić.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Słuchajcie - kupując sporo taniej niż normalnie trzeba się liczyć z tym, że gwarancja jest realizowana tylko przez sprzedającego (swoją drogą ciekawe jak on je naprawia) i że jest to sprzęt przywożony np. z Japonii czy Hong Kongu. Kiedyś pamiętam pisał nawet coś o aparatach z Finlandii czy Szwecji, ale mogę się mylić.
    Reasumując - chcesz spokoju - ceneo.pl. Chcesz taniej - prywatny import od skośnookich czy ze stanów
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Baniocha/Piaseczno

Domyślnie

Z tego co udało mi się dowiedzieć to aparaty naprawia jakaś zewnętrzna firma, pewnie żytnia
    To chyba tylko ja mam z nim takie problemy...

marshall22
    Guest

Domyślnie

Witam! Ostatnio również kupiłem aparat z cyfromana... i teraz żałuje, że nie przeczytałem o nim żadnych komentarzy w internecie. Aparat ogólnie naprawdę jest w bardzo dobrym stanie, lecz jak teraz spojrzałem na allegro to zobaczyłem, że został z powrotem wystawiony na aukcji. Oczywiście z identycznym opisem, przebiegiem migawki itd. Trochę mnie to zaniepokoiło i postanowiłem poszukać coś w internecie na temat tej firmy. Szukałem, szukałem, aż trafiłem na to forum. Z tego co przeczytałem wnioskuje, że tan Pan chyba nie uczy się na błędach. Jak już wspomniałem, kupiłem u niego aparat, który po pierwsze: nie kabla AV (a być powinien), po drugie: nie ma pudelka, po trzecie: nie ma żadnych papierów, dowodu zakupu (kiedy i gdzie) ani nawet instrukcji, która była w opisie na aukcji (dostałem tylko taką na płycie), śmiechu warte. Najgorsze jest to, że kupiłem ten aparat tylko ze względu na jego bardzo mały przebieg, a teraz widzę, że każdy aparat na jego aukcji ma taki sam, czyli tak naprawdę nie wiadomo jaki. To było by na tyle.

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Facet jest raczej OK. Trzeba sie tylko czesto przypominac.
    2miechy temu kupowalem u niego 20d. Dostałem szybko ale 10D i bez faktury. Po rozmowie okazalo się że ktoś pomylił paczki i poszło nie do tego co trzeba:d.
    Dogadałem się tak że on mi przyśle 20D a ja oddam kurierowi odrazu jego 10D. Tym sposobem sytuacja wyjaśniła się w ciągu jednego tygodnia.
    Facet jak najabardziej uczciwy tylko zaganiany lub ma takich pracowników.
    Pozdrawiam

marshall22
    Guest

Domyślnie

Ma ktoś może numer tel. do tego Pana Romana? Na stronach jest do niego tylko mail.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów