Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
Nie mogę kwestionować tego co piszesz bo nie widziałem całej sytuacji. Ale wygląda bardzo dziwnie, ja swój taki sam zestaw również kupowałem w tym sklepie, i to jeszcze na samym początku promocji, gdy nie było żadnych materiałów na ten temat, a polska strona Canona dopiero umieściła informację o możliwości odzyskania części zapłaty. Wysłałem kod paskowy spod spodu zbiorczego kartonu, pieniądze z cashbacku miałem na koncie po 13 dniach od momentu wysłania papierów.

W cyfrowe.pl wydałem już kilkanaście tysięcy złotych, nigdy nie dostałem towaru w nieoryginalnym albo niekompletnym opakowaniu.

pozdrawiam
Właśnie taka informacja została DWUKROTNIE udzielona telefonicznie, jednak na miejscu okazało się zupełnie inaczej...
Moja wersja zdarzeń jest taka:

Zestaw 40D+580EXII nie jest hitem sprzedaży i cyfrowe.pl mając tego świadomośc postanowili zapobiec zmarnowaniu się cash backu i sami wysłali kod kreskowy wraz z faktura na zakup przez nich ww zestawu. Zwrot otrzymali. Ponieważ większość ich zakupów idzie drogą internetową liczyli na to że ktoś jeżeli kupi to zanim się zorientuje co i jak z kodem, zanim się z nimi skontaktuje, zanim oni udzielą mu odpowiedzi, przeciągnie termin po 1 czerwca gdzie i tak już nie działa cashback więc dalsze użeranie się nie bedzie miało dla takiego klienta sensu , bo nic nie zyska.
Dlatego telefonicznie udzielono wpierw informacji o cash backu (dwukrotnie przed złożeniem zamówienia) a dopiero w momencie gdy się okazało że odbiór jest osobisty to w biurze udzielono informacji że nie ma zwrotu.
Prawda jest taka że gdyby tej informacji udzielono telefonicznie to nie było by decyzji na zakup w tym sklepie.