Cytat Zamieszczone przez Helem Zobacz posta
.
Udaliśmy się dzisiaj do siedziby tejże firmy znajdującej się w Gdańsku. Poszło szybko, numer zamówienia i już po chwili duża paczka leżała przed nami. Nagle pan się pyta czy oczywiscie wiemy ze na ten zestaw nie ma cashback'u...WTF??? Dlaczego nie ma...ponieważ nie ma kodu na opakowaniu. Spotkał się ktoś z tym żeby nie było kodu kreskowego na aparatach bądź lampach Canona? To co się z nim stało? Jakieś propozycje kto wykorzystał cashback?
Nie mogę kwestionować tego co piszesz bo nie widziałem całej sytuacji. Ale wygląda bardzo dziwnie, ja swój taki sam zestaw również kupowałem w tym sklepie, i to jeszcze na samym początku promocji, gdy nie było żadnych materiałów na ten temat, a polska strona Canona dopiero umieściła informację o możliwości odzyskania części zapłaty. Wysłałem kod paskowy spod spodu zbiorczego kartonu, pieniądze z cashbacku miałem na koncie po 13 dniach od momentu wysłania papierów.

W cyfrowe.pl wydałem już kilkanaście tysięcy złotych, nigdy nie dostałem towaru w nieoryginalnym albo niekompletnym opakowaniu.

pozdrawiam