Jako że jestem z Trójmiasta i zależało mi na czasie, po wyborze aparatu (40D) postanowiłem zamówić go w miarę blisko. Wybór padł na cyfrowe.pl. Zauważyłem jednak zestaw, w którym oprócz body 40D znajdowała się lampa 580ex II, całość za 4699zł(którą miałem i tak w dość krótkim czasie dokupić). W poniedziałek doszło do 2 rozmów z różnymi osobami pracującymi w tymże sklepie. Warunkiem kupna tego zestawu był cashback(ponad 700zł). W obu rozmowach zapewniono nas że cashback jest, poprostu wysyła się jeden kod i ma się całość za lampę i body. Wszystko ok zamówienie poszło odbiór dzisiaj, czyli po 24h mniej więcej.
Udaliśmy się dzisiaj do siedziby tejże firmy znajdującej się w Gdańsku. Poszło szybko, numer zamówienia i już po chwili duża paczka leżała przed nami. Nagle pan się pyta czy oczywiscie wiemy ze na ten zestaw nie ma cashback'u...WTF??? Dlaczego nie ma...ponieważ nie ma kodu na opakowaniu. Spotkał się ktoś z tym żeby nie było kodu kreskowego na aparatach bądź lampach Canona? To co się z nim stało? Jakieś propozycje kto wykorzystał cashback?
Spójrzmy na to tak płacę te 4699zł nie mam cashbacku czyli zostaje to samo. Na innych stronach mogę oddzielnie kupić body i lampę (w takiej samej cenie lub z 200 zł drożej) czyli minus te ponad 700 zł da mi to poniżej 4k zł. Jaki jest sens brać zestaw? Na innych stronach internetowych nie tylko w Polsce znalazłem jednak, że Cashback jak najbardziej normalnie jest. W WB np. 140 funtów bodajże .
Skoro nie ma tego kodu to czy nie jesteśmy oszukiwani? Ja się tak właśnie czuję, pomijam to że jedna osoba która wczoraj potwierdzała cashback ma dzisiaj urlop (nie wnikam) a druga w żywe oczy zaprzeczała(amnezja) jakoby wogóle takie pytanie w rozmowie telefonicznej padło. Zastanawiam się ile osób wpadło na takim zestawie, jeśli ktoś taki to czyta to przykro mi że w sumie zabrano Wam pieniądze, na osobnym kupnie czy też zakupieniu takiego zestawu gdzie indziej macie w kieszeni ponad 700zł.
Co dalej? Jeden telefon, zamówienie na obie rzeczy oddzielnie w innym sklepie. Za 4700 zł. O złotówkę więcej, a mam cashback. Mogę sobie np. gripa do tej czterdziestki kupić (co też zrobię). Wszystko odbieram jutro.
Generalnie cała sytuacja jest dziwna. Najbardziej mnie zastanawia gdzie są kody...
PS. Pomijam stracony czas i paliwo...