Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: EOS 350D + TAMRON 17-50mmf/2.8

degora
    Guest

Cool EOS 350D + TAMRON 17-50mmf/2.8

Witam!
    Rozważam kupno w Stanach Tamrona jak w tytule chcę zasięgnąć opinii na forum odnośnie pracy autofokusa. Czytam wręcz histeryczne komentarze, że może wystąpić poważny problem z ustawieniem autofokusa w punkt. A tymczasem na stronie optyczne.pl czytam,że autofokus był testowany na trzech aparatach Canona i działał bardzo powtarzalnie - mylił się tylko 5.8% pozdrawiam degora

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Używałem Tamrona 17-50/2.8 do wczoraj. Mój był tak ostry, że można się było nim golić i trafiał w punkt bez większych trudności. Gdyby nie przejście na 5d nigdy bym go nie oddał.

Początki nałogu

Domyślnie

Mam wyżej wymieniony zestaw, AF trafia w punkt, ostry od pełnej dziury a przymykać to się go boje bo się potnę ;p

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez degora Zobacz posta
    na stronie optyczne.pl czytam,że autofokus był testowany na trzech aparatach Canona i działał bardzo powtarzalnie - mylił się tylko 5.8% pozdrawiam degora
    Zależy jak testowany. Miałem taki egzemplarz, który na długim końcu celował lepiej niż 50/1.4 i praktycznie zawsze w punkt, a na szerokim dla odmiany robił front focus. Zdjęcie tablicy testowej w teście T17-50 na optyczne.pl pokazuje że testowano właśnie na ogniskowej 50mm.

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zależy jak testowany. Miałem taki egzemplarz, który na długim końcu celował lepiej niż 50/1.4 i praktycznie zawsze w punkt, a na szerokim dla odmiany robił front focus. Zdjęcie tablicy testowej w teście T17-50 na optyczne.pl pokazuje że testowano właśnie na ogniskowej 50mm.
    Pewnym rozwiązaniem tego problemu ( gdyb wystapił) jest nastawianie AF przy ogniskowej 50mm a następnie po zafiksowaniu ostrości zjazd na 17mm.

Rozwiązanie nieco upierdliwe ale ponoć działa.

Uprawnienia umieszczania postów